Ο πόλεμος των άστρων ξεκινά – Σε «ακτινογραφία» τα σημερινά ματς του Champions League

Μπενφίκα – Άντερλεχτ

Με «Λιούμπο» για τη νίκη

Όσο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίζει την ΠΣΖ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο άλλο ματς του ομίλου η Μπενφίκα του Λιούμπομιρ Φέισα θα τεθεί αντιμέτωπη με την Άντερλεχτ του Μίτροβιτς. Παρά το κακό ξεκίνημα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και τους 5 βαθμούς που ήδη υπολείπεται από την Πόρτο, καθώς και τα ουκ ολίγα προβλήματα τραυματισμών, η Μπενφίκα είναι το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης. Μάλιστα, όσον αφορά τον… «δικό μας» Φέισα, φέρεται πως θα ξεκινήσει βασικός στο

πλάι του Μάτιτς. Άπαντες στο πορτογαλικό στρατόπεδο αισιοδοξούν για τη νίκη που θα αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στα αποδυτήρια και τις τάξεις των οπαδών.

Από την πλευρά της η Άντερλεχτ ταξίδεψε στην Πορτογαλία με στόχο να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους βάλει από την αρχή σε θέση οδηγού για την πρόκριση. Οι πρωταθλητές Βελγίου προέρχονται από την καλύτερη εμφάνισή τους φέτος μετά το 5-0 επί της Μέχελεν. Οι φιλοξενούμενοι στηρίζουν πολλά στον Μίτροβιτς για να κάνουν την ζημιά.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπενφίκα: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Μάτιτς, Φέισα, Μάρκοβιτς, Πέρες, Λίμα, Καρδόσο

Άντερλεχτ: Προτό, Ζιλέ, Κουγιάτε, Νάιτινκ, Ντεσχάζ, Κλιέσταν, Μιλιβόγιεβιτς, Πρατ, Μπρούνο, Μίτροβιτς, Σουάρες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Λεβερκούζεν

«Βαριές» φανέλες με «πρωτάρηδες» προπονητές

Με «πρωτάρηδες» στη διοργάνωση προπονητές, αλλά με τα ονόματά τους, μόνο «πρωτάρικα» να μην είναι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερ Λεβερκούζεν θα κάνουν τη δική τους «πρεμιέρα» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ευελπιστώντας να ξεκινήσουν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους.

Όσον αφορά τους «μπέμπηδες», ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Φιλ Τζόουνς και Φλέτσερ, την ώρα που η συμμετοχή του Γουέλμπεκ κρίνεται αμφίβολη. Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Γιουνάιτεντ, Μαρουάν Φελαϊνί, μετά το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας, να βρεθεί ακόμα και στο αρχικό σχήμα των «κόκκινων διαβόλων» κόντρα στους Γερμανούς.

Για τη Λεβερκούζεν, ο Σάμι Χίπια θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή των Λαρς Μπέντερ και Χέγκελερ, ενώ νοκ-άουτ έχει τεθεί ο Γκονσάλο Κάστρο.Οι συγκεκριμένοι παίκτες αποτελούν τα μοναδικά προβλήματα των Γερμανών, οι οποίοι θα παραταχθούν σχεδόν πλήρεις κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους».

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ράφαελ, Φελαϊνί, Κάρικ, Ρούνεϊ, Γκιγκς, Βαλέντσια, Φαν Πέρσι

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο – Μπένιστς, Σπάχιτς, Βόλσιντ, Χίλμπερτ – Μπέντερ, Ράιναρτζ – Σον, Σαμ, Ρόλφ, Κίσλινγκ

Μπάγερν Μονάχου- ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Για την υπεράσπιση του «στέμματος»

Με σκοπό την υπεράσπιση του «στέμματος» (το 5ο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στην ιστορία της), το οποίο κατέκτησε στον περσινό τελικό του «Γουέμπλεϊ» κόντρα στη συμπατριώτισσα Μπορούσια Ντόρτμουντ, μπαίνει στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρδιόλα. Σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα, η Μπάγερν βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς (στο -2 από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ), όντας αήττητη με 4 νίκες και 1 ισοπαλία στις 5 πρώτες αγωνιστικές. Βέβαια, καμία από τις νίκες της δεν έχει επιτευχθεί με δύο γκολ διαφορά και πάνω (κάτι που… συνήθιζε την περσινή σεζόν). Οι κάτοχοι του τροπαίου, Βαυαροί, θα στερηθούν σίγουρα τις υπηρεσίες των Γκέτσε, Χάβι Μαρτίνεθ και Τιάγκο Αλκάνταρα.

Στον αντίποδα, με πολλές φιλοδοξίες και δυνατό ρόστερ εισέρχεται στη φετινή διοργάνωση η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία κατέκτησε πέρσι τόσο το ρωσικό πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο.Όπως και οι αντίπαλοί τους, έτσι και οι Μοσχοβίτες είναι αήττητοι σε σύνολο 9 ματς με 7 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες. Ταξίδεψαν με την αποστολή ο μέσος Τόσιτς και ο επιθετικός Ντούμπια, παρά το γεγονός ότι υποφέρουν από μικροτραυματισμούς. Ο δεύτερος, όμως, πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει από την αρχή, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί μόνο αν το επιβάλλει η πορεία της αναμέτρησης.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Φαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Λαμ, Ρόμπεν, Μίλερ, Κρόος, Ριμπερί, Μάντζουκιτς

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Ναμπάμπκιν, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενίκοφ, Βέρνμπλουμ, Χόντα, Βιτίνιο, Ζούμπερ, Τόσιτς, Μούσα

Κοπεγχάγη – Γιουβέντους

Το περσινό πάθημα έγινε μάθημα

Σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο γκρουπ, η «Μεγάλη Κυρία» απέφυγε (για την ώρα) τη συνάντηση με τη «Βασίλισσα» και αγωνίζεται στην Κοπεγχάγη απέναντι στην ομώνυμη πόλη. Καλή η χρονική περίοδος, καθώς ο καιρός στη σκανδιναβική χώρα είναι πολύ καλός συγκριτικά με το πώς θα ήταν αν βρίσκονταν αντιμέτωπες προς το τέλος της φάσης των ομίλων.

Έχοντας στο μυαλό της το περσινό στραπάτσο από το αντίπαλον δέος της Κοπεγχάγης, τη Νόρτζελαντ οι «μπιανκονέρι» είναι προϊδεασμένοι και προετοιμασμένοι για όλα. Μετά από το 1-1 με την Ίντερ στο Μιλάνο και την εξαιρετική τους απόδοση στο ματς, η ομάδα του Βιδάλ, του Τέβες και του Πίρλο έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για το ποιος θα είναι το φαβορί της αναμέτρησης.

Από την άλλη μεριά, η Κοπεγχάχη του Όλαφ Μέλμπεργκ ξεκινά… «κοιμισμένη» τα περισσότερα ματς της και δεν πείθει κανέναν πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη «Γιούβε».

Πιθανές ενδεκάδες:

Κοπεγχάγη: Βιλάντ, Γιάκομπσεν, Μέλμπεργκ, Σίγκουρντσον, Μπένγκτσον, Μπολάνιος, Κλάουντεμιρ, Ντιλέινι, Γιόργκεσεν, Σαντίν, Αντι

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Λιχστάινερ, Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα, Κουαλιαρέλα, Τέβες

Επιμέλεια: Χάρης Αποστολόπουλος – Στέφανος Κλαμενάκος

Keywords
Τυχαία Θέματα