Τελωνειακός στην Ηγουμενίτσα χρωστούσε 3 εκατ. ευρώ!

Το μυθικό ποσό των 3 εκατ. ευρώ χρωστάει στο Δημόσιο ένας Τελωνειακός από την Ηγουμενίτσα, ο οποίος κατόπιν εντολής του Οικονομικού Εισαγγελέα συνελήφθη χθες το πρωί, γύρω στις 11, από άνδρες της Αστυνομίας.

Ψάχνοντας για πληροφορίες για τον εν λόγω υπάλληλο του Τελωνείου, πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και περιμένει να βγει στη σύνταξη! Με τι όμως σχετίζονται τα τεράστια

ποσά που χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο και γιατί μαζεύτηκαν τόσα; Πώς δικαιολογείται ένας υπάλληλος του Δημοσίου να χρωστάει τόσα πολλά; Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι κατά το παρελθόν περιστατικά στα οποία κατάσχονταν στο Τελωνείο ποσότητες καπνού και τσιγάρων, αντί να καταστραφούν όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, μεταπωλούνταν και διοχετεύονταν στην αγορά! Μία καλοστημένη κομπίνα το μέγεθος της οποία αναμένεται να ξεδιπλωθεί τώρα από τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές. Και φυσικά θα διερευνηθεί αν ο πρώην τελωνειακός κινούνταν μόνος ή είχε και συνεργούς…

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση του κυκλώματος με κατασχεθέντα στην Ηγουμενίτσα αποκαλύφθηκε πριν τέσσερα σχεδόν χρόνια (Δεκέμβριος του 2009). Ο «Π.Λ.» στις 8 Δεκεμβρίου 2009, μεταξύ άλλων, έγραφε ότι:

Μακριά φαίνεται πως είναι τα πλοκάμια του εσωτερικού κυκλώματος στο Τελωνείο της Ηγουμενίτσας, το οποίο σκαρώνει… κομπίνες με λαθραία τσιγάρα και άλλα προϊόντα. Όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία και έρχονται στο φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότεροι υπάλληλοι είναι μπλεγμένοι στο κύκλωμα.
Το περασμένο Σάββατο ύστερα από πληροφορίες της Υ. Α Ηγουμενίτσας συνελήφθη ένας ακόμη Τελωνειακός, ο οποίος είχε στο σπίτι του 770 πακέτα τσιγάρα διαφόρων μαρκών, που δεν είχαν φορολογική ταινία, 16 ρολόγια χειρός, 9 ζεύγη γυαλιών ηλίου, 7 συσκευασίες με αρώματα και 192 αφορολόγητα κουτάκια μπύρας! Όπως προέκυψε από την προανάκριση ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε συνεργαστεί με τον… ομόλογό του, ο οποίος είχε πιαστεί «στα πράσα» πριν λίγες ημέρες με λαθραία τσιγάρα η αξία των οποίων έφθανε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου! Παράλληλα, υπάρχει και ένας ακόμη υπάλληλος που είναι μπλεγμένος στο κύκλωμα, ωστόσο νοσηλεύεται με νευρικό κλονισμό στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εντοπιστεί χιλιάδες πακέτα τσιγάρων, τα οποία έχουν διατεθεί προς πώληση. Μάλιστα, η σημασία της υπόθεσης είναι τέτοια που ο Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ηγουμενίτσα και διεξάγει προσωπικά την έρευνα, η οποία έχει βάθος πενταετίας!

Το ιστορικό

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο, ότι την περασμένη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την 1η Δεκέμβρη συνελήφθη έξω από το λιμάνι Εξωτερικού της Ηγουμενίτσας ένα ζευγάρι Ούγγρων μικροπωλητών που διέθεταν προς πώληση σε οδηγούς φορτηγών λαθραία τσιγάρα. Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε και κατασχέθηκε η ποσότητα των 180 πακέτων τσιγάρων, ενώ από την προανάκριση προέκυψε, οτι είχαν προμηθευτεί τα τσιγάρα από υπάλληλο του Τελωνείου της Ηγουμενίτσας. Σε έρευνα που είχε γίνει στο σπίτι και στην αποθήκη του βρέθηκαν 1.218 πακέτα τσιγάρα που δεν είχαν ταινία φόρου κατανάλωσης! Μάλιστα, από έρευνες διαπιστώθηκε οτι από τα 579.892 πακέτα τσιγάρα που εισήχθησαν την τελευταία διετία έλειπαν τα 462.260, η αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Πηγή: proinoslogos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα