Ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Βαίλης Βαλασσόπουλος, κατά της έκπτωσης του δημάρχου Αργυρούπολης – Ελληνικού, Χρήστου Κορτζίδη

Συνεδρίασε, πριν από λίγες ημέρες, το Πειθαρχικό Συμβούλιο Πλημμελημάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να δικάσει τον δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδη. Ο κ. Κορτζίδης, εγκαλείται γιατί με τη διαδικασία του ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ, πλήρωσε 2.700.000 ευρώ για αποδοχές εργαζομένων και λοιπές υποχρεώσεις του Δήμου του, χωρίς προηγούμενη έγκριση της αρμόδιας επιτρόπου.

Στην δίκη, παρέστη κι ο δήμαρχος Ηλιούπολης ως μάρτυρας υπεράσπισης, Βασίλης Βαλασσόπουλος. Ο κ. Βαλασσόπουλος, υπερασπιζόμενος τον ομόλογό του, είπε…, πως ορθά έπραξε ο δήμαρχος Κορτζίδης κι ο οποιοσδήποτε βρισκόταν στην

θέση του το ίδιο ακριβώς θα έπραττε! Είναι δύσκολο κι απάνθρωπο για έναν δήμαρχο να βλέπει εργαζόμενους του Δήμου του να επαιτούν και να μην κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πληρωθούν οι νόμιμες αμοιβές τους!

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο Πλημμελημάτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαρτίζεται από 3 δικαστικούς, 1 εκπρόσωπος της περιφέρειας και 1 εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ. Στην περίπτωση του δημάρχου Αργυρούπολης-Ελληνικού, Χρήστου Κορτζίδη, ως εκπρόσωπος της περιφέρειας παρέστη η κ. καλύβα κι ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας.

Η απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και θα δεθεί στην αποκεντρωμένη περιφερειακή διοίκηση για την εφαρμογή της.

Γ. ΣΠ. Π.

Keywords
Τυχαία Θέματα