Αντίθετοι στον εκλογικό νόμο οι περιφερειάρχες

Μέγας προβληματισμός κυριαρχεί στην ΕΝΠΕ για τον προτεινόμενο εκλογικό νόμο.

Πριν από ημέρες συνήλθε η ομάδα των γαλάζιων περιφερειαρχών για να συζητήσει τις προτεινόμενες αλλαγές.

Πριν την εν λόγω συνεύρεση, πολλοί από τους περιφερειάρχες είχαν αρχίσει να καλλιεργούν την κατάργηση των διορισμένων αντιπεριφερειαρχών και την θέσπιση σταυροδοσίας και στους αντιπεριφερειάρχες από τις επόμενες εκλογές.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου,

Αλέξανδρος Καχριμάνης, έσωσε, – προς το παρόν τουλάχιστον τους αντιπεριφερειάρχες – , με την φράση «δεν μπορούμε να πετάξουμε στο δρόμο ανθρώπους που μας στήριξαν και έχουν κοινωνικό εκτόπισμα». Την θέση του κ. Καχριμάνη, υπερασπίστηκε και ο Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Το κλίμα που δημιουργήθηκε δεν άντεχε περισσότερη επιμονή στην προτεινόμενη αλλαγή. Να σημειωθεί πως οι περιφερειάρχες , Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, και ο Παύλος Βογιατζής Βορείου Αιγαίου, δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση με την διπλωματική ή πραγματική αιτιολογία ότι δεν…, « πρόφτασαν το αεροπλάνο…».

Στο χθεσινό έκτακτο συνέδριο των ΕΝΠΕ, οι περιφερειάρχες ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο καλούν την κυβέρνηση να μελετήσει περισσότερο το προτεινόμενο σχέδιο και να ισχύσει από την μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση .

Συγκεκριμένα, με παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου Κεντρική Μακεδονίας και πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Σημίτη, Γιώργου Πασχαλίδη, συμπεριελήφθη στο κείμενο ψηφίσματος πρόταση του συνταγματολόγου Γιώργου Σωτηρέλη σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ισχύσει για τον εκλογικό νόμο στις εκλογές ΟΤΑ αυτό που ισχύει και για τις εθνικές: Δηλαδή, να ισχύει από τις μεθεπόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εκλογικός νόμος ο οποίος θα ψηφισθεί στη Βουλή με πλειοψηφία μικρότερη των δύο τρίτων (200 βουλευτών).

Γ. Σπ. Π.

Keywords
Τυχαία Θέματα