Το Facebook εκθέτει πλέον και τους ανήλικους…

Το παγκοσμίου φήμης κοινωνικό δίκτυο Facebook ανακοίνωσε ότι «χαλαρώνει» τις ρυθμίσεις απορρήτου για άτομα ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, οι “μικροί” χρήστες του Facebook, θα μπορούν να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, ενημερώσεις και σχόλια με τους υπόλοιπους ενήλικες χρήστες, χωρίς κανένα περιορισμό !

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το CNN, άγνωστοι αλλά και διαφημιστικές εταιρείες θα μπορούν στο εξής να συλλέγουν

δεδομένα για τους ανήλικους χρήστες από το υλικό που εκείνοι θα «ανεβάζουν» στο δίκτυο.

Και φυσικά μαζί με το Facebook αλλάζει και το Τwitter, καθώς άγνωστοι στους ανήλικους χρήστες θα έχουν την ευκαιρία πλέον να τους «ακολουθούν» διαβάζοντας τις ενημερώσεις και τα σχόλιά τους.

Ωστόσο, εν’όψει των αλλαγών που έρχονται το Facebook αποφάσισε να λάβει κάποια μέτρα ασφαλείας , προκειμένου να αποφευχθεί η ακατάσχετη «εκροή» προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων χρηστών του. Τα μέτρα είναι :

Πρώτον, κατά την εγγραφή του ανήλικου μέλους οι ενημερώσεις, τα σχόλια και οι φωτογραφίες που «ανεβάζει» στο δίκτυο θα προβάλλονται σε σχετικά περιορισμένο κοινό, δηλαδή μόνο σε διαδικτυακούς «φίλους» του συγκεκριμένου προσώπου.

Δεύτερον, εάν ο ανήλικος χρήστης επιλέξει να αλλάξει τις ρυθμίσεις στο προφίλ του και να το κάνει «δημόσιο», το Facebook με pop-up προειδοποιήσεις τον ενημερώνει ακριβώς για τον αντίκτυπο που θα έχει η εν λόγω αλλαγή.

The post Το Facebook εκθέτει πλέον και τους ανήλικους… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα