Ντάισελμπλουμ: Όχι πριν τον Ιανουάριο η συμφωνία με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup

Η συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης ενδεχομένως να μην επιτευχθεί πριν τον Ιανουάριο διεμήνυσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά από την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Eurogroup, παρότι παραδέχθηκε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, πρόσθεσε ότι «η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί», επαναλαμβάνοντας ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί όταν θα έχουν ικανοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα. Ωστόσο, εξέφρασε την

ελπίδα ότι η υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση αυτής της δόσης μπορεί να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Αυτό που απέκλεισε ωστόσο ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, με το «καυτό» ζήτημα του δημοσιονομικού κενού.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η τρόικα ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών ότι αύριο, Τρίτη, επιστρέφει στην Ελλάδα. Αναφορικά με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι μένει μόνο ένα, το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι θα καλυφθεί σύντομα κι αυτό.

Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνονται στα ήδη συμφωνηθέντα, στο πλαίσιο του μνημονίου, και δεν είναι νέα μέτρα.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε: «Να αναμένετε την επιστροφή των ελεγκτών τον Ιανουάριο για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν» και συνέχισε λέγοντας πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να “κλείσουμε” όσα περισσότερα θέματα μπορούμε πριν το τέλος 2013».

«Αναγνωρίζουμε πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο και βρίσκεται στον σωστό δρόμο, αφού ψήφισε και τον προϋπολογισμό», σημείωσε από πλευράς του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρατηρώντας πως τα προβλήματα της Ελλάδας είναι όλα «διαχειρίσιμα».

Την εκτίμηση ότι είναι πιθανή η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εντός του 2013 εξέφρασε και ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ ο επίτροπος Όλι Ρεν διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στην Ελλάδα σε «αυτή τη δύσκολη προσπάθεια» που καταβάλλει.

The post Ντάισελμπλουμ: Όχι πριν τον Ιανουάριο η συμφωνία με την τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα