''to 2014 na γινει ο χρονος της μεγαλης ανατροπησ''...

21:09 9/12/2013 - Πηγή: Fimotro
«Το 2014 είναι χρόνος αγώνα και ελπίδας, θέλουμε να γίνει χρόνος της μεγάλης ανατροπής» τονίζει ...
ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεδρίασε την Κυριακή.
«Πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας τα μνημόνια»
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της απόφασης η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως «τα μνημόνια δεν συνιστούν σχέδιο εξόδου από την κρίση, αλλά πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας» και ζητεί εκ νέου εκλογές, εκτιμώντας πως η
νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόκριμα ανατροπής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ανθρωπιστική κρίση και βάλλει κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την πως «όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τις καταστροφικές συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας, αλλά δρομολογεί και νέες καταστροφές, είτε εφαρμόζοντας εσπευσμένα όσα έχουν ήδη ψηφιστεί, είτε προδιαθέτοντας για την ανάγκη λήψης νέων κάθετων ή οριζόντιων μέτρων, κύρια στο δημόσιο, την υγεία και τις συντάξεις.
Ειδικότερα, κάνει λόγο για νέα κυβερνητική επίθεση με «πλειστηριασμούς της εφορίας, ακόμη και για ασήμαντα ποσά, κατασχέσεις ακόμη και της πρώτης κατοικίας για χρέη στις τράπεζες ή στα ασφαλιστικά ταμεία, φόρους ακινήτων και γενικά υπερφορολόγηση των γνωστών "υποζυγίων" (μισθωτών και συνταξιούχων), απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και απολύσεις στο δημόσιο, καταργήσεις οργανισμών κλπ.».
«Εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης παντού»
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώνει ότι «παρά το γεγονός ότι περισσεύει η ανέχεια και η αγανάκτηση, δεν υπάρχει ένας γενικευμένος κοινωνικός ξεσηκωμός, ωστόσο, σε όλο αυτό το διάστημα γίνονται κινητοποιήσεις που κεντρικό χαρακτηριστικό τους είναι το πείσμα, η διάρκεια και η κοινωνική συναίνεση που συγκεντρώνουν».
Εκφράζει τη στήριξή του στους αγώνες αυτούς, όπως λέει, και συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στη διαμόρφωση πλατιού ρεύματος ανατροπής.
Υπογραμμίζοντας μάλιστα πως το επόμενο διάστημα θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υπεράσπιση των ανθρώπων, τονίζει ότι «τα μέλη του κόμματος μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες οφείλουν να δημιουργήσουν παντού εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης και να μπουν μπροστά, σε όποιο σπίτι φτωχού επιχειρήσουν να κόψουν το ρεύμα, σε όποια διαδικασία πλειστηριασμού επιχειρήσουν να κλέψουν τους κόπους μια ολόκληρης ζωής».
«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής» σημειώνει και προσθέτει: «Απευθυνόμαστε στην άλλη Ελλάδα, στην Ελλάδα των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων, του αγροτικού κόσμου, της εργασίας, των φτωχών, των εκατομμυρίων ανέργων, των ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την περίθαλψη και τη σύνταξή τους, που μένουν χωρίς ρεύμα. Στους ανθρώπους της διανόησης, της δημιουργίας, της επιστήμης, του πολιτισμού. Απευθυνόμαστε στην ανυπάκουη Ελλάδα, στην κοινωνία που αντιστέκεται υπερασπιζόμενη τη ζωή και το περιβάλλον, όπως στις Σκουριές… Στην κοινωνία που αγωνίζεται, που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία, όπως οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες. Στον κόσμο της παιδείας και της έρευνας, των διοικητικών, των διδασκόντων, των ερευνητών στα δημόσια ΑΕΙ. Στους εργαζόμενους της ενημέρωσης, στους απολυμένους της ΕΡΤ».
«Μονταζιέρα, προπαγάνδα και όξυνση του κρατικού αυταρχισμού»
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβερνητική επιμονή στο αδιέξοδο, για την κοινωνία, μνημονιακό πρόγραμμα προκαλεί κρίση πολιτικής εκπροσώπησης, αφού πλατιά κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά στήριζαν τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού, βλέπουν τις βασικές συντεταγμένες της καθημερινότητάς τους να θρυμματίζονται και να αντιμετωπίζουν το φάσμα της εξαθλίωσης».
«Αυτή η κρίση πολιτικής εκπροσώπησης εντείνει την αστάθεια του πολιτικού-τραπεζικού-μιντιακού συμπλέγματος εξουσίας. Το σύστημα κλυδωνίζεται και αναζητεί στηρίγματα στην αθλιότερη εκδοχή προπαγάνδας (έτσι όπως αυτή εκφράζεται από τη μονταζιέρα και την τηλεοπτική διαπλοκή), στην όξυνση του κρατικού αυταρχισμού (έτσι όπως τον είδαμε π.χ. στην περίπτωση της ΕΡΤ αλλά και των μαθητών, μόλις προχθές), στην τάση de facto ενοποίησης των δύο κυβερνητικών κομμάτων (που ήδη παίρνει σάρκα και οστά σε συνδικάτα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) καθώς και στην αναζήτηση αναχωμάτων στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ (έτσι όπως αυτή εκφράζεται από την επιχείρηση συσπείρωσης του δήθεν κεντροαριστερού, ιστορικά φθαρμένου πολιτικού προσωπικού)».
«Το αξιακό και ιδεολογικό φορτίο της Αριστεράς και της Δημοκρατίας απέναντι στη Χ.Α.»

Για τη Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «παρά τα ισχυρά πλήγματα που έχει δεχτεί η ναζιστική εγκληματική συμμορία, εξακολουθεί να καταγράφει σημαντικά δημοσκοπικά ποσοστά». Όπως λέει, «αυτή η πραγματικότητα καθιστά αδήριτη την ανάγκη να ενεργοποιήσουμε πλήρως το αξιακό και ιδεολογικό φορτίο της Δημοκρατίας και της Αριστεράς και να αντικρούσουμε με επάρκεια τα ρατσιστικά και αντιδημοκρατικά ιδεολογήματα που δημιουργούν ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες για την άνοδο του ναζισμού».
«Ρεαλιστικός ο στόχος της αυτοδυναμίας, με αξιακή όμως θέση: η εξουσία στο λαό»
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει την αυτοδυναμία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με τα σημερινά δεδομένα, ρεαλιστικό στόχο, επισημαίνει όμως πως είναι αξιακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ «η εξουσία στο λαό»: «Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης, επιδιώκοντας τη συμπαράταξη και την ενεργό συμμετοχή των πιο δημιουργικών τμημάτων της κοινωνίας, αυτών που σήμερα αντιστέκονται στα μνημόνια, των ενεργών πολιτών, των επιστημόνων, της νεολαίας. Η επόμενη μέρα θα χτιστεί μαζί με την κοινωνία. Χρειάζεται να προβάλλουμε το πρόγραμμά μας, πρόγραμμα θετικής διεξόδου από την κρίση και προστασίας της κοινωνίας μέσω της παραγωγικής, κοινωνικής, δημοκρατικής, οικολογικής και πολιτισμικής ανασυγκρότησης της χώρας μας».
Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία στην τωρινή συγκυρία έχουν τα επτά σημεία που έχει, όπως σημειώνει, κατ’ επανάληψη προβάλει, δηλαδή:
Τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσηςΟι διαδικασίες ακύρωσης των μνημονίων, διαχείρισης του χρέους με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και επαναδιαπραγμάτευσης των δανειακών συμβάσεωνΗ προστασία της εργασίας, των θεμελιωδών δημόσιων, κοινωνικών αγαθών και του περιβάλλοντοςΗ αναδιάρθρωση της Δημόσιας ΔιοίκησηςΤο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλάνο παραγωγικής ανασυγκρότησηςΗ πολιτισμική αναγέννησηΗ εμβάθυνση της δημοκρατίας και ο δημοκρατικός μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματοςΑυτοδιοικητικές εκλογές: Στήριξη συνδυασμών που να εκφράζουν το πλατύ ρεύμα ανατροπής
Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αναφέρει πως το θέμα τα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (11 και 12/1/2014), σημειώνοντςα πως αυτό διεκδικεί είναι αυτοδιοίκηση, ενεργό συμμέτοχο στην ανασυγκρότηση της χώρας.
Προσθέτει πως έχει ήδη καθοριστεί το πλαίσιο στήριξης προς Περιφερειακούς και Δημοτικούς συνδυασμούς: Θέλουμε αυτοί οι συνδυασμοί να εκφράζουν το πλατύ ρεύμα ανατροπής και να νικήσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα