Εκδήλωση για την οικονομική στήριξη της 16χρονης Μυρτούς στις ΗΠΑ

Περισσότερα από πεντακόσια άτομα βρέθηκαν στη φιλανθρωπική εκδήλωση, στη Μασαχουσέτη, που διοργάνωσε η ομάδα νέων «Οι Φίλοι της Μυρτώς» υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, στόχος της εκδήλωσης ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα έτσι ώστε να στηρίξουν οικονομικά την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, η οποία νοσηλεύεται στη Βοστώνη, από τον περασμένο Ιούνιο στο θεραπευτήριο «Σπόλτιγκ».

Η μητέρα της 16χρονης, Μαρία Κοτρότσου, ευχαρίστησε τους ομογενείς για τη συμπαράστασή τους,

λέγοντας: «Ξέρω ότι κουράστηκαν πάρα πολλά άτομα για να γίνει αυτή η εκδήλωση, πραγματικά νιώθω βαθύτατα υποχρεωμένη. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσφέρει για το παιδί μου του οποίου η ζωή μέσα σε δέκα λεπτά ανατράπηκε πριν 16,5 μήνες και μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα αλλά δεν μιλάει και δεν περπατάει. Ελπίζουμε κάποια στιγμή, δεν ξέρω πόσο, πότε, και πώς αλλά σίγουρα θα γίνει καλύτερα».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ που συμβάλλετε με τις δυνατότητες που έχετε γιατί δυστυχώς η κατάστασή της απαιτεί συνεχή φροντίδα. Μόλις πριν δύο μέρες έκανε ένα χειρουργείο που δεν το περιμέναμε. Η Ομοσπονδία μπορώ να πω ότι με περιέβαλλε με πολλή αγάπη και προσπάθησε να με βοηθήσει μαζί με τη Σοφία (Λαμπροπούλου) και τα άλλα κορίτσια που έχω μάθει ότι κάνουν αυτή την παρέα που λέγεται «Φίλοι της Μυρτώς» και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους».

Τα έξοδα της νοσηλείας της στο «Σπόλτιγκ» τα καλύπτει η Ελλάδα, καθώς ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ η Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας πρόκειται να καλύψει τα έξοδα της αγοράς του ειδικού μηχανήματος Tobii Speech Recognition Device έτσι ώστε να μπορεί να επικοινωνεί, αλλά και εκείνα της εγχείρησης, στην οποία υποβλήθηκε αρχές Δεκεμβρίου.

The post Εκδήλωση για την οικονομική στήριξη της 16χρονης Μυρτούς στις ΗΠΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα