Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πλευρό της Ελλάδας

Την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία του Πολ Τόμσεν και του εκπροσώπου της Ελλάδος στο Ταμείο Θάνου Κατσάμπα.

«Ο Αντώνης Σαμαράς και εγώ είχαμε μια παραγωγική συζήτηση σήμερα

το απόγευμα με θέμα τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τον επαίνεσα για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα υπό το οικονομικό της πρόγραμμα στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, της αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας και της χρηματοοικονομικής σταθερότητας», ανέφερε επίσης η Λαγκάρντ.

Η ίδια τόνισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την ανάγκη να προχωρήσουν οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αλλά και την σημασία της εφαρμογής ενός ισχυρού προϋπολογισμού για το 2014 προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι «έγινε συζήτηση που πήγε καλά» και ότι «συζητήθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει επαφές με μέλη της Βουλής και της Γερουσίας.

Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους CEO των εταιρειών Dow Chemical, IBM, Johnson and Johnson, AT &T, ADM, Honeywell, MAstercard, MacGrow Hill.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την εκδοτική ομάδα της Wall Street Journal και το απόγευμα θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του Hellenic Initiative στην οποία θα παραστούν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος.

Την Ελλάδα στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών Πάνος Τσακλόγλου.

The post Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πλευρό της Ελλάδας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα