Ολοκληρώθηκε η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, μετά από περίπου 5 ώρες, η απολογία του πρώτου εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην
υπόθεση. Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες. Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα - μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι’ αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

Επίσης ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες του καθενός εκ των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δηλαδή των Γιάννη Λαγού, Νίκου Μίχου και Ηλία Παναγιώταρου που αυτή τη στιγμή απολογείται.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των υπόλοιπων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.
Keywords
Τυχαία Θέματα