Κοντά στα ισόβια οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σεχζάτ Λούκμαν

Μονόδρομος όπως όλα δείχνουν θα είναι η ποινή ισόβιας κάθειρξης, για τους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Λουκμάν Σεχζάτ, το μοιραίο βράδυ της 17ης Ιανουαρίου του 2013 στα Κάτω Πετράλωνα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα την καταδίκη του Διον. Λιακόπουλου και του Χρ. Στεργιόπουλου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής

προϊόντος εγκλήματος,χωρίς να τους αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι, καθώς όπως είπε « η κοινωνία στην Ελλάδα θα καταδικάζει κάθε έγκλημα που έχει κίνητρο τη διαφορετικότητα».

Οι δύο κατηγορούμενοι, Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος,στα σπίτια των οποίων βρέθηκε προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής παραμένουν προφυλακιστέοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του Λουκμάν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα, ενώ το Συμβούλιο Εφετών έχει κρίνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Το θύμα δολοφονήθηκε ενώ πήγαινε με το ποδήλατό στη δουλειά του. Μετά από έλεγχο στα σπίτια των δύο καθ’ ομολογία δραστών – ένας 25 ετών ιδιωτικός υπάλληλος και 29 ετών πυροσβέστης – είχε βρεθεί υλικό της Χρυσής Αυγής, όπως προεκλογικά φυλλάδια του κόμματος, αλλά και τρεις «πεταλούδες», ρόπαλα, σφαίρες πολεμικού όπλου, σφεντόνες και αεροβόλο, καθώς και μεταλλικά σφαιρίδια.

Οι δύο τους προφυλακίστηκαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέ­σεως, οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, χωρίς όμως στο κατη­γορητήριο να συμπεριληφθούν τα ρατσιστικά κίνητρα. Μέσα στο βούλευμα συμπεριλαμβάνεται ο ισχυρισμός των δύο ότι επιτέθηκαν στο Λουκμάν γιατί «τους έκοψε το δρόμο με το ποδήλατο».

The post Κοντά στα ισόβια οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σεχζάτ Λούκμαν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα