Κarfitsomata…

✔ «Μα καλά πόσους αντιπρυτάνεις έχει αυτό το Πανεπιστήμιο» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης όταν η Σοφία Κουΐδου, αντιπρύτανης του συστήθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης τύπου. «Είχα γνωρίσει τον κ. Παντή για αντιδήμαρο» συμπλήρωσε ο ταξιδιωτικός πράκτορας. Μόνο που τον κ. Παντή τον έφαγε το… iphone της Δραγούμη!

✔ Σε γνώριμες γειτονιές φαίνεται πως θα επιστρέψει

ο πρώην πρόεδρος του ΚΘΒΕ αλλά και πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γαρούφας. Όπως μαθαίνουμε αναμένεται να αναλάβει εκ νέου τα ηνία του θεάτρου μετά την απομάκρυνση του σημερινού προέδρου Τρικούκη. Οι σχετικές συζητήσεις στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης μαθαίνουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη και πως στο πρόσωπο του Γαρούφα συμφωνούν ο αναπληρωτής υπουργός Τζαβάρας αλλά και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

✔ Τη διαβεβαίωση πως δεν σχεδιάζεται να μπει «λουκέτο» στο τρίτο δημόσιο κανάλι, μετά την κινητοποίηση των υπευθύνων με αφορμή δημοσίευμα της «Karfitsa» φέρεται να έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου, που προορίζεται για τη θέση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3.

SMS και facebook επιστράτευσε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου προκειμένου να ενημερώσει τους ψηφοφόρους της και όχι μόνο για την προβολή του ντοκιμαντέρ της στην ΕΡΤ3.

✔ Απουσία για τη βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς από τη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της ΕΥΑΘ και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων, που σφράγισε πριν από μέρες ο αντιπεριφερειάρχης Τσαμασλής. Ο λόγος; Έλειπε στις Βρυξέλλες σε επίσημη αποστολή της Βουλής. Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε αναδείξει η εφημερίδα «Karfitsa».

✔ Ακούσαμε την Εύα Καϊλή να λέει πως εργάζεται για να βγάλει το ψωμί της σε επιχειρήσεις, τις οποίες βοηθά στον τομέα της επικοινωνίας. Επίσης την ακούσαμε να αναλύει τους λόγους για τους οποίους δεν επισκέπτεται τη Μύκονο. Εδώ που τα λέμε και στη Θεσσαλονίκη έχουμε να τη δούμε καιρό! Από ότι πληροφορούμαστε αυτή την περίοδο απασχολείται στο γραφείο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

✔ Μεσημεριανό φαγητό στο κέντρο για τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Κουβέλη. Όπως ακούσαμε ούτε λόγος περί… πολιτικής!

✔ Ενώσαν τις δυνάμεις τους όλοι οι φορείς της πόλης για τη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Τουρισμού με σύνθημα «Φέτος όλοι φεύγουμε διακοπές… από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης». Κάποιοι όμως ξεχάσαν πρώτα να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκλείσουν φέτος… τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης!

Του λιμανιού και του… τουρισμού!

Οικονομικά πακέτα διακοπών μειωμένα ακόμα και κατά 20% σε σχέση με πέρσι αλλά και προσφορές για… πενθήμερη απόδραση στην Κέρκυρα με μόλις 159 ευρώ το άτομο αναμένεται να βρει όποιος επισκεφτεί το Λιμάνι Θεσσαλονίκης από τις 16 έως τις 19 Μαΐου. Το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού άνοιξε αυλαία την περασμένη Πέμπτη με τη συμμετοχή εξήντα εκθετών. Μεταξύ αυτών,­ έντεκα Επιμελητήρια από όλη την Ελλάδα, πέντε Περιφέρειες, πέντε δήμοι, δυο αναπτυξιακές εταιρίες και περίπου σαράντα ιδιώτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλη Ζορπίδη «οι συμμετοχές σήμερα είναι περισσότερες από τις αναμενόμενες. Ελπίζουμε το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός».

Στο Φεστιβάλ Τουρισμό που διοργανώνεται από το ΕΕΘ και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, εκτός από τους εγχώριους εκθέτες λαμβάνουν μέρος και επαγγελματίες από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.

Εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης, ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος Σπύρος Πέγκας θεωρεί πως «ο τουρισμός είναι κάτι που ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη αλλά πρέπει να στοχεύσουμε και στο αλλοδαπό κοινό».

Από την εφημερίδα «Karfitsa»

Keywords
Τυχαία Θέματα