Ποια σύμβαση «καίει» τον Γιάννο Παπαντωνίου

Φως στον ρόλο που είχαν αξιωματικοί στην σκακιέρα των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου αναλαμβάνουν να ρίξουν οι Εισαγγελικές Αρχές και ο ΣΔΟΕ, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τον πρώην υπουργό.

Στις αρχές της εβδομάδας και έπειτα από σχετική εισαγγελική εντολή, η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών εννέα υψηλόβαθμων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι υπηρέτησαν σε καίριες θέσεις

και χειρίστηκαν εξοπλιστικά προγράμματα την εποχή που ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι αξιωματικοί που ελέγχονται είναι:

Δύο πλοίαρχοι, τέσσερις αντιπλοίαρχοι, δύο υποναύαρχοι και ένας πολιτικός υπάλληλος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real Νews, η συγκεκριμένη σύμβαση που υπεγράφη το 2002 ήταν χειρότερη από του Άκη, καθώς το ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε 30 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Το έργο αυτό είχε αναλάβει με απευθείας ανάθεση η κοινοπραξία HDW/Ferostaal.

Ο έλεγχος των συγκεκριμένων αξιωματικών επεκτείνεται και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο συμμετείχαν στο εξοπλιστικό «πάρτι».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι ελεγκτές περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα για τις καταθέσεις των ελεγχόμενων στα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. Μετά θα ακολουθήσει εξονυχιστικός έλεγχος και διασταυρώσεις των στοιχείων ώστε να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το ζήτημα της δωροδοκίας.

Η έκθεση του ΣΔΟΕ κατέγραψε ανεκτέλεστο έργο αντισταθμιστικών ωφελημάτων ύψους 72,6 εκατομμυρίων ευρώ, χειρόγραφες τροποποιήσεις στην κύρια σύμβαση και έλλειψη αιτιολογικών στοιχείων, όπως μελέτες κόστους βάσει των όρων των συμβάσεων.

Έστειλε τον λογιστή στο ΣΔΟΕ

Την ίδια ώρα παραμένει ανοικτό ένα μέτωπο για τον Γιάννο Παπαντωνίου, αυτό του λογαριασμού της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ. Ο Γιάννος Παπαντωνίου προτίμησε να μην παρευρεθεί ο ίδιος ενώπιον των ελεγκτών αλλά έστειλε τον λογιστή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα