Καρέ-καρέ η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Λίγες ώρες έχουν απομείνει για το τέλος της μεγαλύτερης παγκόσμιας αθλητικής γιορτής. Το βράδυ της Κυριακής, στις 23.00(ώρα Ελλάδος) το άγρυπνο βλέμμα ολόκληρου του πλανήτη θα είναι συντονισμένο για να παρακολουθήσει τα βρετανικά τεχνάσματα στην φετινή τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.  Οι Βρετανοί όσο και αν προσπάθησαν να κρατήσουν τα χαρτιά τους

κλειστά δεν τα κατάφεραν, καθώς τόσο η Guardian όσο και η Daily Mail έχουν σχεδόν αποκαλύψει το παζλ που θα συνθέτει την αποψινή τελετή.

Αρχικά, , οι Βρετανοί –για πρώτη φορά στην ιστορία των Ο.Α- θα παρουσιάσουν την αθλητική παρέλαση όχι κατά έθνη όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά όλοι μαζί, θέλοντας να δώσουν έναν συμβολικό τόνο, ως προς το πνεύμα ενότητας μεταξύ των χωρών.

Όπως έχει ανακοινωθεί η τελετή θα διάρκέσει 3.5 ώρες, σκηνοθετής της οποίας θα είναι ο Κιμ Γκάβιν. Από το στάδιο θα παρελάσουν ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα της βρετανικής ποπ-ροκ σκηνής.

Οι πληροφορίες των βρετανικών εφημερίδων κάνουν λόγο για τα συγκροτήματα «Pet Shop Boys», «The Who», «Blur», Madness», ακόμα και οι «Take That» αν και το τελευταίο δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ οι «Spice Girls» θα εμφανιστούν τραγουδώντας και χορεύοντας πάνω σε παραδοσιακά μαύρα λονδρέζικα ταξί.

Τεράστιες προσωπικότητες, αναμένεται να «λάμψουν», όπως ο Τζορτζ Μάκλ που θα κάνει την πρώτη του live εμφάνιση, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η Άνι Λένοξ, ο Ρέι Ντέιβις, ο Εντ Σίραν, η Κέιτ Μπους και η Αντέλ (υπάρχει αμφιβολία λόγω της εγκυμοσύνης της).

Ο Έρικ Αϊντλ θα τραγουδήσει το ιστορικό «Bright Side of Life» των «Monty Python», οι Ντέιβιντ Τζέισον και Νικόλας Λούντχαρστ θα εμφανιστούν φορώντας κοστούμια ως «Μπάτμαν και Ρόμπιν», ενώ τον δικό του ρόλο θα έχει και ο Βρετανός κωμικός Ράσελ Μπραντ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχουν επίσης και πολλά διάσημα μοντέλα όπως η Αλεσάντρα Αμπρόζιο, Κέιτ Μος, Ναόμι Κάμπελ, Λίλι Κόουλ και Στέλα Τέναντ.

Η Βραζιλία, η οποία λαμβάνει τη σκυτάλη για τους επόμενους Αγώνες θα έχει το δικό της οκτάλεπτο κομμάτι στο τέλος του σόου, αφού περίπου 250 μουσικοί και χορευτές, οι οποίοι ζουν μόνιμα στην Ευρώπη, θα δώσουν μία παράσταση με άρωμα… σάμπα. Η παράσταση έχει τον τίτλο «Πολυεθνική αγκαλιά» και θα βάλει τον κόσμο στο κλίμα των Αγώνων του 2016! Η παράδοσης της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, στον ομόλογό του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες.

Keywords
Τυχαία Θέματα