Καλλιστεία… καμήλας!

Όπως υπάρχει η ομορφότερη γυναίκα ανά χώρα, έτσι υπάρχει και η ομορφότερη καμήλα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι καμήλες πολλές λίγες όμως ξεχωρίζουν για την ζωική ομορφιά τους.

«Miss Αμπού Ντάμπι».. μία καμήλα

Ο διαγωνισμός για την πιο όμορφη καμήλα έχει χιλιάδες υποστηρικτές και διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Mazayin Dhafra Camel Φεστιβάλ στο Αμπού Ντάμπι.

Ο Ali Al Mansouri, ιδιοκτήτης καμήλας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Mazayna Al Dhafra, είπε ότι οι διοργανωτές ψάχνουν για «καμήλες με μεγάλα κεφάλια, ευρύ λαιμό, ευρεία μάγουλα και μεγάλα μουστάκια». Συμπλήρωσε: «Το σώμα

πρέπει να είναι μακρύ, η καμπούρα και η πλάτη πρέπει να είναι μεγάλες, και μεγάλη σημασία έχουν επίσης το χρώμα και η στάση της καμήλας».

Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου και διαρκεί για δύο εβδομάδες. Προσελκύει τους συμμετέχοντες από όλη την περιοχή του Κόλπου και περιλαμβάνει και επίδειξη φυλών αλόγων και σκύλων, γεράκια αλλά και επίδειξη των βιοτεχνών των ΗΑΕ και άλλες δραστηριότητες που αποσκοπούν στην προώθηση της λαϊκής τέχνης της χώρας.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται εδώ και επτά χρόνια, στο πλαίσιο του εορτασμού και της προώθησης του πολιτισμού των Βεδουίνων. Τα καλλιστεία περιλαμβάνουν δύο διαγωνισμούς: έναν για τη φυλή Asayel ανοικτού χρώματος και έναν για τις σκουρόχρωμες καμήλες Majahim.

The post Καλλιστεία… καμήλας! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
kalestia kamilas
Τυχαία Θέματα