Ερντογάν: Δικαστές συνεργάζονται με εγκληματικές οργανώσεις

Σε σφοδρή επίθεση κατά των δικαστών προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το ντόμινο αποκαλύψεων για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που απειλεί την κυβέρνησή του.

Στριμωγμένος από το σκάνδαλο διαφθοράς ο Τούρκος Πρωθυπουργός τα βάζει με την Δικαιοσύνη

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι δικαστές συνεργάζονται με εγκληματικές οργανώσεις. «Ορισμένοι δικαστές, δυστυχώς, ενεργούν σε συντονισμό με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις και σε συνεργασία με ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να κατηγορήσουν

αθώους ανθρώπους αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά έγγραφα», κατήγγειλε ο Ερντογάν μιλώντας σε οπαδούς του στη Μανίσα (δυτική Τουρκία).

«Θέλουμε ενότητα, αλληλεγγύη. Ορισμένα κινήματα, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί ή πολιτικοί κύκλοι ενορχήστρωσαν από την Τουρκία αυτή τη γεμάτη μίσος συνωμοσία», συμπλήρωσε μιλώντας σ’ αυτή την πολιτική συγκέντρωση που οργανώθηκε από το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Επιπλέον, ο Ερντογάν ανέφερε ότι πίσω από τις έρευνες που ανάγκασαν τους υπουργούς να παραιτηθούν, κρύβεται μια «συμμορία στο εσωτερικό του κράτους».

Ο Πρωθυπουργός στοχοθετεί, χωρίς να την κατονομάζει, την οργάνωση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος, αφού υπήρξε για καιρό σύμμαχός του, άρχισε πόλεμο εναντίον της κυβέρνησής του για να καταγγείλει ένα σχέδιο για την κατάργηση ιδιωτικών σχολείων.

«Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν στόχο το AKP, αλλά την Τουρκία”, υποστήριξε ο Ερντογάν, «δεν μπορούν να δεχθούν την ιδέα ότι η Τουρκία αναπτύσσεται».

The post Ερντογάν: Δικαστές συνεργάζονται με εγκληματικές οργανώσεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα