…και ο Μουχίκα είναι αναρχικός!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

O ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά μεγάλωσε με αθρόα προσχώρηση στις τάξεις του πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, ακόμα και του Γιώργου Καρατζαφέρη. Άνθρωποι του μόχθου και της επιβίωσης προδόθηκαν και κλήθηκαν, μη υπαρχούσης άλλης εναλλακτικής, να στείλουν τα παιδιά τους μετανάστες στο εξωτερικό,

να αυτοκτονήσουν κ.λπ. Και προτίμησαν, και καλά έκαναν, να δώσουν την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Να δώσουν ένα μάθημα στα κόμματα της εξουσίας. Να τους δείξουν ότι είναι εύκολο και για έναν απλό πολίτη να γυρίσει την πλάτη σε εκείνους που άλλα είπαν, άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν.
Κάποιοι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, έκλειναν το μάτι και έλεγαν: «Δεν θα πάει μακριά. Έχει στις τάξεις του αρκετούς που θα εμφανιστούν ξαφνικά και θα αναστρέψουν το κλίμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ». Η «πέμπτη φάλαγγα» των Πρετεντερομεγκάλων δημοσιογράφων εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση καιρό και δεν έχει κανείς παρά να μελετήσει τις αθλιότητες που γράφει και εκστομίζει ο εν λόγω Πρετεντέρης για να δικαιολογήσει τον όρο «πέμπτη φάλαγγα».
«Στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ;» θα ρωτήσετε. Στηρίζουμε κάθε σωστή πρόταση, κάθε σωστό μέτρο, από όπου και αν προέρχεται. Και αυτό έχει φανεί, αφού επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες υποστηρίξαμε μεν κατά καιρούς σωστές προτάσεις, υποσχέσεις, αλλά ποτέ ΜΕΣΑ από κομματικές γραμμές ή με επαγγελματικά ανταλλάγματα.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταστήσει έναν Μουχίκα στο Προεδρικό Μέγαρο και σε κάθε υπουργείο, τον στηρίζουμε με φανατισμό. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μουχίκα είναι ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης. Δεν συντηρούσε απλώς στα νιάτα του μπουκάλια στη «Βίλα Αμαλία» του Μοντεβιδέο, αλλά τα πέταγε στους δρόμους ενάντια στους Καραβέλες (θυμάστε τη «Βίλα Καραβέλα – Siemens» στην Ουρουγουάη που θα έβρισκαν Καραμανλής – Παπανδρέου και το ξέχασαν;) και άλλα σκυβαλοειδή του κλεπτοκρατικού συστήματος της λατινοαμερικάνικης χώρας.
Τον έκαναν Πρόεδρο. Και σήμερα είναι Πρόεδρος. Και το 90% του μεγάλου μισθού του το δίνει σε ιδρύματα απόρων. Κρατάει το 10%. Μένει στο σπίτι του, σε φτωχή συνοικία, και όχι σε προεδρικό ανάκτορο όπως οι Παπούλιες με διακοσαριές χιλιάδες. Δεν έχει υπηρετικό προσωπικό και δυο αστυνομικοί, με εντολή της υπηρεσίας, επιτηρούν τον… χωματόδρομο στον οποίο βρίσκεται η κατοικία του Προέδρου της χώρας. Θυμάται κανείς πόσους φρουρούς είχαν Βουλγαράκηδες, Παπαντωνίου, Αλογοσκούφηδες; Γνωρίζει κανείς ποιοι τρώνε και πίνουν στις υπό κατάληψη και μακριά από το κοινό βίλες του «Αστέρα Βουλιαγμένης», της Ελούντας κ.λπ.;
Και αιφνιδίως οι Πρετεντεροχαριτάτοι ανακάλυψαν και ανέδειξαν ως μέγα πρόβλημα τον «αναρχικό βουλευτή Διαμαντόπουλο» του ΣΥΡΙΖΑ και τη μεταφορά από τη βουλευτίνα Βαλαβάνη μιας πληροφορίας αβάσιμης στο μέγα σκάνδαλο της «λίστας Λαγκάρντ».
Είναι γνώρισμα συντεταγμένης πολιτείας τα άβατα σε κάθε παραλία φιλέτο ή γνώρισμα χώρας χωρίς νόμιμες αρχές, άρα άναρχης; Είναι γνώρισμα συντεταγμένης πολιτείας η ατιμωρησία της κλεπτοκρατίας που γέμισε τις Ελβετίες; Είναι γνώρισμα συντεταγμένης πολιτείας οι λίστες γιατρών που λεηλατούν την υγεία, καθηγητών που λεηλατούν το δημόσιο χρήμα μέσω πανεπιστημίων και άλλων;
Ο Διαμαντόπουλος και η Βαλαβάνη (μας είναι άγνωστοι) είναι πρόβλημα σ’ αυτή τη χώρα με τους δωσίλογους, τους εξαρτημένους από ξένα κέντρα στη βάση του χρηματισμού και τόσα άλλα; Όχι, βέβαια.
Ο Πρόεδρος Μουχίκα είναι ένα καλό παράδειγμα και ένας καλός λόγος προβληματισμού για όλους. Αυτού του είδους οι αναρχικοί ψηφίζονται με τα δυο χέρια από τους λαούς. Όποιο κόμμα βαδίσει τέτοιους δρόμους, θα σαρώσει και θα ακυρώσει κάθε πεμπτοφαλαγγίτικη προσέγγιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα