Τα κόμματα καταδικάζουν τις επιθέσεις εμπρησμού

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα έπειτα από την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου το βράδυ του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η χθεσινοβραδινή επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμάκωση της βίας» και την καταδικάζει «με τον σαφέστερο τρόπο και προειδοποιεί όσους παίζουν με τα σπίρτα ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις».

«Είναι άμεση ανάγκη

να δημιουργηθεί απ’ όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ένα αρραγές μέτωπο απόλυτης και κάθετης καταδίκης κάθε μορφής βίας. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς υποσημειώσεις και μισόλογα. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και ο λαός μας, η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και ηρεμίας αποτελεί πρωταρχικό καθήκον. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι».

Από τη μεριά της η ΔΗΜΑΡ «καταδικάζει όλα τα κρούσματα βίας. Πρόκειται για ενέργειες που τραυματίζουν τη δημοκρατική ομαλότητα και απειλούν την κοινωνία».

Επίσης, το ΚΚΕ «καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και κατά κομματικών γραφείων και προσώπων. Αυτές οι ενέργειες προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτούς που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό, να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς καταστολής κατά του εργατικού – λαϊκού κινήματος»

«Τα εργατικά – λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στην τεχνητά οξυμμένη δικομματικού τύπου αντιπαράθεση, αλλά να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στην οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων» αναφέρει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Τέλος, η Χρυσή Αυγή αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η θρασύδειλη επίθεση στην οικία μίας οικογένειας δεν είναι απλά καταδικαστέα, αλλά επιβάλλει στο κράτος να συλλάβει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους αριστερούς τρομοκράτες. Όταν τα ίδια αναρχικά στοιχεία είχαν επιτεθεί με 5 κιλά δυναμίτη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Δυτικής Αττικής προ εβδομάδων, ο Σύριζα δεν τα είχε καταδικάσει, ως γνήσιος οπαδός και προστάτης του αριστερού παρακράτους. Η δε ΝΔ είχε σπεύσει να κλείσει άρον-άρον την υπόθεση, χωρίς καμία σοβαρή προανακριτική διαδικασία, καλύπτοντας στην ουσία τους πασίγνωστους και σεσημασμένους τρομοκράτες».

Σχετικά άρθρα:

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις εμπρηστικές επιθέσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα