Ουίσκι και πολύτιμη πέτρα αντάλλαξαν η Βασίλισσα Ελισάβετ με τον Πάπα Φραγκίσκο (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Για πρώτη φορά η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ II και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος συναντήθηκαν με τον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη, Ιταλία. Η μισάωρη συνάντηση που έγινε στο Βατικανό κηρύχθηκε ιδιωτική. Παρόν στη συνάντηση ήταν και ένας διερμηνέας, καθώς ο Πάπας δεν μιλά καλά αγγλικά.

Φτάνοντας στο Βατικανό, η Ελισάβετ και ο Πάπας αντάλλαξαν χειραψία ενώ η Βασίλισσα ζήτησε συγνώμη που άργησε καθώς είχε γεύμα με τον πρόεδρο.

Στη συνέχεια ο Ποντίφικας, η Ελισάβετ και ο σύζυγός της ήπιαν τσάι σε σουίτα του Πάπα Παύλο VI.

Η Ελισάβετ προσέφερε στον Πάπα ένα καλάθι με βρετανικά

προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που καλλιεργούνται στους κήπους των βασιλικών ανακτόρων και ουίσκι. Ο Πάπας από την πλευρά του έδωσε στη βασίλισσα πολύτιμη σφαιρική πέτρα με ένα σταυρό για τον δισέγγονό της, πρίγκιπα Γεώργιο, τον γιο του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Λαμβάνοντας το δώρο η Ελισάβετ είπε ότι ο δισέγγονός της θα εκπλαγεί όταν μεγαλώσει.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πέμπτος προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας που συναντά η Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας της στον βρετανικό θρόνο. Ακόμη, το ταξίδι στην Ιταλία είναι το πρώτο μετά την επίσκεψη στην Αυστραλία το 2011.

Κατά την επίσκεψη, η βασίλισσα φορούσε ένα λιλά, ανοιξιάτικο παλτό και ασορτί καπέλο.

The post Ουίσκι και πολύτιμη πέτρα αντάλλαξαν η Βασίλισσα Ελισάβετ με τον Πάπα Φραγκίσκο (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα