Ιαπωνία: Άστεγοι-θύματα αναζητούνται για να καθαρίσουν τα πυρηνικά απόβλητα στη Φουκουσίμα

Μια πρωτοφανής πρόθεση εκμετάλλευσης των αστέγων στην Ιαπωνία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς φαίνεται πως στη χώρα έχει στηθεί ένα δίκτυο που αναζητά και προσλαμβάνει αστέγους για να καθαρίσουν τα πυρηνικά απόβλητα από τη Φουκουσίμα.

Να σημειωθεί ότι οι εργάτες αυτοί που θα προσληφθούν θα δουλεύουν σε αυτόν τον επικίνδυνο για την υγεία τους χώρο για 30 χρόνια.

Η αποκάλυψη έγινε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα

από το πρακτορείο Reuters, το οποίο μετέδωσε ότι έχει στηθεί ένα παράνομο δίκτυο εκμετάλλευσης των αστέγων το οποίο ελέγχει για λογαριασμό των εργολάβων του έργου η μαφία της Γιακούζα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο, εκατοντάδες άστεγοι-θύματα στρατολογούνται προκειμένου για 60 δολάρια ημερησίως να εργαστούν στις ζώνες υψηλού κινδύνου. Το κόστος του έργου αγγίζει τα 125 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, το Reuters αναφέρει ότι έχουν δημιουργηθεί τεράστια κενά στη νομική διαδικασία σχετικά με τη δράση της εργολαβίας που έχει αναλάβει το έργο.

The post Ιαπωνία: Άστεγοι-θύματα αναζητούνται για να καθαρίσουν τα πυρηνικά απόβλητα στη Φουκουσίμα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα