Διεθνείς αντιδράσεις για τις εξελίξεις στην Κριμαία

Εκτάκτως στην Κριμαία θα μεταβεί ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας εν μέσω των κρίσιμων εξελίξεων στην περιοχή, καθώς εντείνεται η αντιπαλότητα ανάμεσα στους φιλορώσους που φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Ρωσίας και τη μουσουλμανική κοινότητα που υποστηρίζει την κυβέρνηση του Κιέβου.

Για την Κριμαία θα πετάξει εκτάκτως ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης στην αυτόνομη αυτή ουκρανική δημοκρατία.

Επίσης, στην περιοχή αναμένεται να βρεθεί σύντομα και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου.

Η Τουρκία διατηρεί σχέσεις με τους μουσουλμάνους Τάταρους, οι οποίοι αντιτίθενται στις φιλορωσικές κινήσεις στην περιοχή, λόγω ιστορικών διαφορών με τη Μόσχα.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον: «Όλες οι χώρες πρέπει να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Η Ρωσία έχει δεσμευτεί ως προς αυτό και αναμένουμε να τηρήσει τη δέσμευσή της».

Εν τω μεταξύ, ανήμερα των πρόωρων προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την αύξηση του βαθμού αυτονομίας της Κριμαίας από την Ουκρανία, στην οποία ανήκει, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Βολοντίμιρ Κονσταντίνοφ.

The post Διεθνείς αντιδράσεις για τις εξελίξεις στην Κριμαία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα