Ν. Βούτσης: Η Νέα Δημοκρατία θέλει να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή για να πάρει την εκλογική της πελατεία

Επίθεση στην κυβέρνηση και στη Δικαιοσύνη έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, στη Βουλή, σχολιάζοντας ότι προσπαθούν να θέσουν τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου για να εκμεταλλευτεί την εκλογική της «πελατεία» η Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα,

ο κ. Βούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη ευαισθησίας, αναφερόμενος στην τροπολογία που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες, εναρμονίζοντας με τον τρόπο αυτό τη νομοθεσία με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι θα υπήρχε μεγαλύτερη κατανόηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν η κυβέρνηση, παράλληλα με το σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ «κατέθετε την ευαισθησία της, την αγωνία της για το τι θα κάνουμε ως προς το ζήτημα των μεταναστών και μετά ως προς του ομογενή κλπ».

Υποστήριξε όμως ότι το γεγονός πως από το στρατόπεδο της συγκυβέρνησης δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό, «είναι πολιτικό κλείσιμο ματιού προς την άκρα δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής. Εν παρενθέσει λέω ότι και εκεί γίνεται μια μεθόδευση, απ’ ό,τι φαίνεται, για να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα. Άρα, λοιπόν, κάνετε παιχνιδάκια και σε αυτό το ζήτημα, παιχνιδάκια σε πράγματα που αφορούν ανθρώπους και υποστάσεις».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, αφορμώμενος από τις καταγγελίες του κ. Βούτση περί μεθοδεύσεων να τεθεί η ΧΑ εκτός νόμου για το συμφέρον της ΝΔ, επανέφερε την επιχειρηματολογία περί αντισυνταγματικών διώξεων.

«Το είπε και ο κ. Βούτσης ότι υπάρχει μεθόδευση εναντίον της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο κ. Αρβανίτης και συνέχισε τον «πύρινο» λόγο του για τις «απαράδεκτες διώξεις κατά της ΧΑ».

«Μολονότι πιστεύουν ότι έχουν δύναμη, δεν θα ξεφύγουν από τα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος» πρόσθεσε ο κ. Αρβανίτης.

Όταν κάποιοι βουλευτές αντέδρασαν, από τα έδρανα της ΧΑ ακούστηκε κάποιος να λέει «άντε ρε Καραγκιόζη», απευθυνόμενος σε βουλευτές άλλων κομμάτων και για αρκετά λεπτά επικράτησε οχλαγωγία στην αίθουσα.

«Δεν είμαστε παιδάκια. Να λήξει κάποια στιγμή αυτό το θέμα. Σήμερα φώναζε κάποιος για καραγκιόζηδες, τι περιμένουμε; Κάποιος να βιαιοπραγήσει ή να κρατήσει μαχαίρι;» σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης.

The post Ν. Βούτσης: Η Νέα Δημοκρατία θέλει να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή για να πάρει την εκλογική της πελατεία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα