Η στιγμή που κεραυνός χτυπά εκκλησία

Μια φαντασμαγορική σκηνή με έναν κεραυνό που πέφτει ακριβώς επάνω στον τρούλο μιας εκκλησίας που βρίσκεται πάνω στο λόφο του χωριού Ντέβον κατάφερε και κατέγραψε ο φακός ερασιτέχνη φωτογράφου της περιοχής, αποτυπώνοντας ένα θαύμα της φύσης και φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια την πορεία στο χρόνο ενός ταπεινού οίκου του Θεού που έμελλε να παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Βρετανίας.

Ο κεραυνός ταρακούνησε το ψαροχώρι του Ilfracombe, στο Ντέβον, καθώς χτύπησε την οροφή του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου, καταστρέφοντας τις ηλεκτρικές του εγκαταστάσεις και βυθίζοντας στο σκοτάδι ολόκληρο

το ακρωτήρι!

Κι αυτό γιατί το μικρό παρεκκλήσι λειτουργεί εδώ και αιώνες και ως φάρος στην περιοχή, έχοντας μάλιστα παίξει σημαντικό ρόλο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθοδηγώντας στη σωτηρία και στην επιστροφή σε πάτρια εδάφη δεκάδες σμήνη της RAF!

Το παρεκκλήσι είναι κτίριο του 14ου αιώνα, ενώ ο τρούλος του μετατράπηκε σε φάρο το 1522. ‘Έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς, ενώ η τελευταία φορά που το κτίριο ανακαινίστηκε ήταν στη δεκαετία του ’60.

Keywords
Τυχαία Θέματα