«Persona non grata»” τρεις βουλευτές

Για αδιαφορία στο μείζον ζήτημα της περικοπής του επιδόματος ανεργίας κατηγορεί τους τρεις από τους πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, κηρύσσοντάς τους μάλιστα και… ανεπιθύμητα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα το σωματείο εξαπέλυσε χτες επίθεση εναντίον των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μάνου Κόνσολα και Βασίλη Υψηλάντη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού με αφορμή ανακοίνωση του τελευταίου ότι δεν γνώριζε για την περικοπή του επιδόματος ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή
του με τον τίτλο Persona non grata το σωματείο επισημαίνει ότι και οι τρεις είναι γνώστες του θέματος από το 2011 καθώς έχουν πάρει έγγραφα με τη διαμαρτυρία του σωματείου που στάλθηκαν σε όλους τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους.

Παρ’ όλα αυτά οι προαναφερόμενοι βουλευτές επέδειξαν αδιαφορία, ενώ θα έπρεπε να είχαν στρατευτεί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας για να προστατέψουν τον κλάδο.

Πάντως το σωματείο καλεί τους βουλευτές έστω και την ύστατη ώρα να φέρουν το θέμα στη Βουλή και να ζητήσουν τροποποίηση του νόμου, καθώς η περιοχή μας πλήττεται άμεσα και περίπου 17.000 άτομα θα μείνουν το χειμώνα χωρίς επίδομα ανεργίας.

Στην ανακοίνωση υπάρχουν και οι φωτογραφίες των τριών βουλευτών κάτω από τις οποίες ως λεζάντες, υπάρχουν χαρακτηρισμοί όπως αδιάφορος, ανενημέρωτος, επισκέπτης της Ενωσης Ξενοδόχων που αποδίδονται κατά σειρά στους κ.κ. Β. Υψηλάντη, Δ. Κρεμαστινό και Μ. Κόνσολα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με αφορμή το έγγραφο που δημοσιεύτηκε από το γραφείο του κυρίου Κρεμαστινού, ότι δήθεν δεν είχε ιδέα για την περικοπή του Επιδόματος Ανεργίας σε 17.000 εποχικά εργαζόμενους, δηλώνουμε ότι ψεύδονται. Και οι τρεις βουλευτές είναι ενημερωμένοι αφού το Σωματείο μας από το 2011 έχει στείλει σωρό από έγγραφα σχετικά με το ζήτημα, σε όλους τους βουλευτές της Δωδεκανήσου.

Να σταματήσουν επιτέλους να λένε ψέματα διότι στις επερωτήσεις που τους έγιναν από τους δυο άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης (Δημήτρη Γάκη και Μίκα Ιατρίδη) οι τρείς παραπάνω βουλευτές Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης και Δημήτρης Κρεμαστινός έδειξαν μεγάλη αδιαφορία. Καλούμε έστω και τη τελευταία στιγμή να φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων την τροποποίηση του νόμου περί περικοπής του Επιδόματος Ανεργίας διορθώνοντας έτσι μια μεγάλη αδικία εις βάρος των ανέργων.

Ας ενώσουν επιτέλους και οι πέντε βουλευτές τη φωνή τους σε συνεργασία πάντα με τους άλλους βουλευτές, τόσο της Κρήτης, Κέρκυρας, Χαλκιδικής όσο και των Κυκλάδων και να φωνάξουν ομόφωνα ένα βροντερό ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ στην αδικία χιλιάδων εργαζομένων. Σε διαφορετική κατάληξη του θέματος να είστε σίγουροι ότι τα Δωδεκάνησα δύσκολα θα τα ξαναδούν.

«ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ»

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ

Μία μέρα πριν η γραμματεία επισιτισμού τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της για το ίδιο θέμα ανέφερε τα εξής: «Μια χαρά γνωρίζει και ο κ. Κρεμαστινός και τα στελέχη του γραφείου του και όλοι όσοι παριστάνουν τώρα τους ανήξερους, τι ψήφισαν. Η τακτική του «δεν ήξερα», «δεν το είχα διαβάσει», «κάποιο λάθος έγινε» κλπ είναι παλιά και δοκιμασμένη. Δυστυχώς σπέρνει ακόμη αυταπάτες. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να βγάλουν συμπεράσματα. Τώρα οργάνωση και αγώνας για τα δεδουλευμένα, για το επίδομα ανεργίας, για Συλλογική Σύμβαση.

Πηγή: rodiaki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα