Γραμμα στον αντωνη σαμαρα

14:13 11/9/2013 - Πηγή: Fimotro
ΕΞΩΜΗΤΡIO ΤΗΣ ΕΡΤ Η ΔΤ-ΕΔΤ-ΝΕΡΙΤ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΗΣΗ!!!
Γράφει ο Κ.Π.
Σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνονται τρεις μήνες από τον κεραυνό τις 11ης Ιουνίου που σόκαρε την Ελλάδα και διέσυρε τη χώρα μας διεθνώς. Σημαδιακή μέρα στη μνήμη των ανθρώπων, που μας...
γυρίζει 12 χρόνια πίσω με την τραγωδία των Δίδυμων Πύργων
στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Τη σύμπτωση και αυτή!
Το σφράγισμα του πρώτου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ενημέρωσης της χώρας. Το «μαύρο» στις οθόνες μας και τις καρδιές μας. Απόφαση που δεν τόλμησαν να πάρουν ούτε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν γνωρίζω ποιοι συμβουλάτορες(υποψιάζομαι) και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εισηγήθηκαν μια τέτοια απόφαση, η οποία αποδείχτηκε μπούμερανκ! Στη συζήτηση του ν/σ για τη ΝΕΡΙΤ, βουλευτές της ΝΔ μίλησαν:«για έναν θησαυρό που υπάρχει στο ραδιομέγαρο. Το «μαύρο» τους σόκαρε είπαν. Κάποιοι εκθέτουν τον πρωθυπουργό και την Ελλάδα διεθνώς, ενώ θα μπορούσε να γίνει η εκκαθάριση με ανοιχτή την ΕΡΤ».

Κύριε πρόεδρε, σε συνέντευξή σας στην «Κ.Ε.» 1-9-13 υπεραμυνθήκατε του κλεισίματος της ΕΡΤ. Μάλιστα για να πείσετε τους συνομιλητές σας είπατε ότι ο κόσμος και όλα τα κόμματα έβριζαν την ΕΡΤ και είχαμε συνέχεια απεργίες. Στην ομιλία σας στη ΔΕΘ 7-9 είπατε επί λέξει: «Κατήγγελλαν με τους βαρύτερους χαρακτηρισμούς τη διεφθαρμένη ΕΡΤ που βρισκόταν σε μόνιμη απεργία επί χρόνια. Κι ύστερα μας κατήγγειλαν όταν κλείσαμε την ΕΡΤ για να δημιουργήσουμε στη θέση της ένα σύγχρονο οργανισμό αντικειμενικό ραδιοτηλεόρασης». Με ποιους κ. πρόεδρε; Τους διεφθαρμένους;
Στην ομιλία σας αλλά και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, μετά την 11η Ιουνίου, μιλήσατε για μια «σπάταλη και διεφθαρμένη ΕΡΤ», υπονοώντας ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι. Πιο από τα δύο ισχύει; Διότι αν την κλείσατε για τον κόσμο, τα κόμματα και τις απεργίες, τότε έχουμε μια νέα πρωτότυπη θεωρία με διεθνείς προεκτάσεις και εφαρμογές! Δηλαδή όταν βρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και γίνονται απεργίες κλείνουμε τους φορείς που εμπλέκονται και ανοίγουμε άλλους, με τα ίδια διεφθαρμένα υλικά; Είναι και αυτό μία άποψη, μπορεί στο μέλλον να εφαρμοστεί σε διεθνές επίπεδο!!!

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός πήρε μόνος του μια τέτοια απόφαση. Είναι αρκετά έξυπνος για να κάνει ένα τέτοιο τραγικό Λάθος! Ο ίδιος(όπως οι άλλοι πρωθυπουργοί) δεν έχει επισκεφθεί ποτέ το ραδιομέγαρο. Δεν γνωρίζει τον ηλεκτρονικό πλούτο των εγκαταστάσεων τα sdudios και πολύ περισσότερο τον θησαυρό και τις γνώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ξεχνάει τη βοήθεια που του παρείχαν οι εργαζόμενοι, στο δρόμο για την προεδρία της ΝΔ και την εξουσία, θέτοντας όλα τα μέσα στη διάθεσή του, αυτά «της διεφθαρμένης και σπάταλης ΕΡΤ».

Με ενοχλεί, όταν ακούω η διαβάζω ότι ο Α. Σαμαράς μιμείται τον Μεταξά! Μπορεί ο Μεταξάς το Φλεβάρη του 1939 να απέλυσε και να προσέλαβε αυθημερόν το προσωπικό που ήθελε(προσκείμενο στο καθεστώς) για να εκπέμπει η ΥΡΕ (Υπηρεσία, ραδιοφωνικών εκπομπών), αλλά δεν έκλεισε τη ραδιοφωνία. Μπορεί ο Μεταξάς να χρησιμοποίησε στη συνέχεια τη ραδιοφωνία για να μεταδίδονται οι ομιλίες και αγορεύσεις του, σήμερα δεν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι, με ελεύθερες φωνές και πολλά δίκτυα.

Αντώνη Σαμαρά, αγνόησε, κασσάνδρες και προφήτες που βλέπουν μια ΕΡΤ αναδυόμενη σύγχρονη και δυναμική στο χώρο των ΜΜΕ. Η ΝΕΡΙΤ είναι ένα «εξωμήτριο» της ΕΡΤ που κυοφορεί πολλούς κινδύνους. Χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση, διαφορετικά η μόλυνση θα φέρει σήψη και θα χρειαστούν λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις, πιθανόν και ακρωτηριασμοί! Κανένας νόμος, κανένας Καψής, Μάναλης, Φορτσάκης η διανοούμενος καθηγητής δεν θα δώσει λύση-μη θυμίσω τι έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για πανεπιστημιακούς που αναλάμβαναν διοικητικές θέσεις. Αλλά και ο W. Churchill: Αν θέλετε νόμοι και αποφάσεις να μην εφαρμοστούν ποτέ, δώστε τα στους Έλληνες, αυτοί λειτουργούν με φιλότιμο και συναίσθημα.

Κύριε πρόεδρε, έχω μια απορία την οποία εκφράζουν και συνάδελφοι ξένων ΜΜΕ αλλά και Έλληνες. Μάλιστα σε ένα πρόσφατο ρεπορτάζ για διεθνές δίκτυο σχετικά με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τη Νέα Ελληνική ραδιοφωνία Ίντερνετ Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν τι σχέση έχει η λέξη Ίντερνετ με την πλούσια Ελληνική γλώσσα. Αφιέρωσα αρκετό χρόνο σε λογότυπα ξένων τηλεοράσεων να βρω τη λέξη Ίντερνετ, δεν τη συνάντησα πουθενά. Τέτοια ξενομανία; για όνομα του θεού. Τέτοιο πάθος! Σκεφθείτε να είμαστε εμείς οι εφευρέτες του. Εσείς, λάτρης της Ελληνικής γλώσσας, του Ελύτη, Σεφέρη, Καβάφη, δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα, υιοθετείτε μια ξένη λέξη σε ένα ελληνικό λογότυπο-σύμβολο- που θα κάνει καθημερινά το γύρω του κόσμου; Υπάρχει καλύτερο από αυτό της ΕΡΤ;

Το κλείσιμο της, δεν σόκαρε μόνο την Ελληνική κοινωνία αλλά και τη διεθνή κοινότητα από μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Ήταν μια πολιτική απόφαση λανθασμένη εκατό τις εκατό. Έτσι, θύματα έπεσαν και οι εργαζόμενοι σε έναν πλεονασματικό οργανισμό που δεν υπήρχαν λόγοι για έναν ξαφνικό θάνατο!

Διαβάζοντας το ν/σ της «ΝΕΡΙΤ», πέρα από τις ασάφειες πιστεύω ότι δεν προσφέρει καμιά εγγύηση και αναβάθμιση στον νεοϊδρυθέντα «υποτίθεται» φορέα, παρά μόνο παραιτήσεις στο ΕΣ. Μέχρι σήμερα, παρά τις προβλέψεις για σύντομη λύση, δεν ξέρω αν ο τηλεθεατής βλέπει ΕΡΤ, ΔΤ, ΕΔΤ, ΝΕΡΙΤ η ΥΕΝΕΔ. Σίγουρα όμως, βλέπει μια τηλεόραση με ασπρόμαυρες ταινίες της 10ετίας του '50 και '60 που δεν υπήρχε, από 4 δίκτυα. ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3 και από το EYRO NEWS. Αυτό λέγεται αναβάθμιση; Με ένα προσωπικό διχασμένο σε ραδιομέγαρο, Κατεχάκη, αλλά και την ίδια τη κοινωνία, προσβάλλοντας τον τηλεθεατή;

Κύριε πρόεδρε, οι μεγάλοι άντρες παίρνουν μεγάλες αποφάσεις μέσα από τα λάθη τους. Ένας φίλος από τα παλιά σας λέει:
Ανεβείτε στην Αγία Παρασκευή επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις μιλήστε με τους εργαζόμενους σαν απλός πολίτης και είμαι βεβαίως ότι θα αλλάξετε γνώμη για την ΕΡΤ και το προσωπικό της. Μια τέτοια κίνηση δεν είναι ταπείνωση, είναι θάρρος και τόλμη από έναν άντρα που εκφράζει το λαό του, για ένα δημόσιο αγαθό που το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Μια τέτοια κίνηση θα φέρει εργασιακή ειρήνη και κομματική συμφιλίωση.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από την εμπειρία και τα τελευταία γεγονότα, με πάθος θα αναβαθμίσουν την ΕΡΤ και θα δώσουν λύσεις. Αν δεν το κάνετε εσείς, στείλτε ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης. Η λειτουργία με το υπάρχον προσωπικό-σιωπηρώς-είναι η καλύτερη λύση για το μεταβατικό στάδιο.

Αμέσως μετά, οι φάκελοι στο ΑΣΕΠ για επαναξιολόγηση, ανοίγοντας το δρόμο για μεγάλες τομές και νέο αίμα. Δεν μπορώ να καταλάβω τη άλλη λύση υπάρχει, όταν: Το ραδιομέγαρο βγάζει δυναμικά δικό του πρόγραμμα(και αν ακόμη του κόψουν το ρεύμα έχει αποθέματα πετρελαίου για τις γεννήτριες για αρκετό χρονικό διάστημα, αλλά και με ανατροφοδότηση αν χρειαστεί). Εκπέμπει σε όλη την Ελλάδα και διεθνώς μέσω ASTRA, πέρα από το Ίντερνετ. Η Κατεχάκη το δικό της πρόγραμμα με θεαματικότητα 2-3%. Μια αντιπολίτευση 4 κομμάτων όπως είχαμε προβλέψει να μη συμμετέχει σε πολιτικές συζητήσεις η ενημερωτικές εκπομπές, στηρίζοντας τους εργαζόμενους. Ένας τέτοιος φορέας μπορεί να λέγεται «ΔΤ»; Με τέτοια «καρικατούρα» θα αναλάβουμε την προεδρία της Ε.Ε και θα πάμε σε ευρωεκλογές; Ένα τέτοιο «μόρφωμα», μπορεί να λέγεται αξιόπιστο, άμεσο και έγκυρο, όταν όλα τα πρόσωπα που τη συγκροτούν, ανήκουν στη «διεφθαρμένη ΕΡΤ»και φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης;

Εκτός εάν...εάν-όπως θέλει ο κ. Καψής- ΜΑΤ και εισαγγελείς δώσουν τη λύση. Τότε τις συνέπειες και το αποτέλεσμα μιας τέτοιας επέμβασης κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γνωρίζοντας, ότι όλα αυτά είναι μια ουτοπία για έναν Πρωθυπουργό, πιστεύω σαν «ονειροπόλος», σε κάποια κίνηση καλής θέλησης! Μπορώ να τολμήσω να πω, σαν παλιός γνώριμος, ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι απρόβλεπτος όταν χρειάζεται να πάρει μεγάλες Αποφάσεις!
Keywords
γραμμα, σαμαρας, γραμμα, στην κ, ΕΡΤ, ιουνίου, ελλαδα, μνήμη, νεα δημοκρατια, απεργιες, ΔΕΘ, απεργια, νέα, μμε, λύση, υενεδ, νετ, news, ΑΣΕΠ, πετρελαιο, astra, ματ, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, Καλή Χρονιά, απεργια 26 σεπτεμβριου, Οδυσσέας Ελύτη, κοινωνια, κομματα, βουλευτες, μνήμη, γνωμη, δημοκρατια, θαρρος, μμε, νετ, οθονες, προγραμμα, ταινιες, τηλεοραση, τηλεθεατης, υενεδ, astra, news, αγια παρασκευη, αιμα, βοηθεια, γεγονοτα, γινει, γινονται, γλωσσα, δελτα, διαστημα, δημοσιο, δηλωσεις, δωσει, δικτυο, δικτυα, εγγυηση, ειπαν, υπαρχει, ειρηνη, εκκαθαριση, ιδια, ιντερνετ, υπηρχαν, θεωρια, ομιλια, καψης, κινηση, λαθη, λειτουργια, λύση, ματ, μηνες, νομοι, ουτοπια, ονομα, παθος, παμε, ρευμα, σιγουρα, συζητηση, συνεχεια, σηψη, συγχρονο, σφραγισμα, τολμη, φακελοι, κωνσταντινος, αντρες, εκπομπες, ελληνικα, γνωσεις, χωρα, ιουνίου, καρδιες, θεσεις, βεβαιως
Τυχαία Θέματα