Στον “αέρα” το ολοήμερο σχολείο – Έρευνα του “Π” για την πρώτη ημέρα στα σχολεία

Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη είδηση, βρέθηκαν σήμερα το πρωί χιλιάδες γονείς, όταν ενημερώθηκαν από τους διευθυντές των σχολείων, ότι η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων βρίσκεται στον “αέρα”, εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Ο τομέας της Παιδείας είναι ένας από τους τομείς που έχουν πληγεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, με το πέρασμα των ετών τα προβλήματα αντί να μειώνονται, διογκώνονται, φέρνοντας εκπαιδευτικούς,

μαθητές και γονείς σε δυσχερή θέση.

Ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων

Τα ολοήμερα σχολεία είναι ένας θεσμός που “λύνει τα χέρια” των γονιών κατά τη διάρκεια της δύσκολης καθημερινότητας. Τα παιδιά, την ώρα που οι γονείς εργάζονται και απουσιάζουν από το σπίτι, παραμένουν στο σχολείο περνώντας εποικοδομητικά την ώρα τους, διαβάζοντας με τους εκπαιδευτικούς τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.

Τώρα, που ο θεσμός αυτός κινδυνεύει, οι γονείς καλούνται να βρουν λύση. Πώς, όμως, ένας γονιός με τα (λίγα) λεφτά που παίρνει, να προσλάβει κάποιον ώστε να φροντίζει τα παιδιά του εν ώρα απουσίας του;

Έλλειψη εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με έρευνα του “Παρασκηνίου”, πολλοί γονείς σήμερα ειδοποιήθηκαν από τους διευθυντές των σχολείων, ότι τα παιδιά θα σχολάνε πολύ νωρίτερα (στις 12:00) από την καθιερωμένη λήξη του σχολικού ωραρίου (14:00), καθώς δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί να καλύψουν τις διδακτικές ώρες. Ακόμη, στις περισσότερες τάξεις, οι μαθητές δε γνωρίζουν ποιους καθηγητές θα έχουν. Τον γρίφο καλείται, τώρα, να τον λύσει το υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα