Η Ελλάδα... ο τέλειος ένοχος!

Ως τον τέλειο ένοχο χαρακτήρισε την χώρα μας ο διευθυντής του κορυφαίου ευρωπαϊκού think tank Bruegel, Ζαν Πιζανί, μιλώντας στην εφημερίδα «Κέρδος».

«Η Ελλάδα δεν ήταν υπεύθυνη για τις αδυναμίες της ευρωζώνης, αυτές θα έρχονταν αργά ή γρήγορα στην επιφάνεια. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι η Ιρλανδία ήταν μόνο λίγους μήνες πίσω. Θα μπορούσε να ήταν πρώτη. Και αυτό θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον γιατί η συζήτηση που θα είχε προκύψει για τη φύση της κρίσης θα

ήταν εντελώς διαφορετική.

Η Ελλάδα, προφανώς ήταν η χώρα που είχε κακοδιαχειριστεί τα οικονομικά της, είχε δώσει ψεύτικα νούμερα, δεν είχε σεβαστεί τους κανόνες. Ήταν ο τέλειος ένοχος. Η Ιρλανδία όμως ήταν ο καλός μαθητής, από τους καλύτερους στην τάξη. Με δημοσιονομική σταθερότητα και ανταγωνιστική οικονομία. Και ξαφνικά βάλλεται από την κρίση. Είναι μια ειρωνεία της Ιστορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πιζανί.

Ο ίδιος μάλιστα προσθέτει πως η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, αλλά με το κούρεμα του χρέους έγινε μία νέα αρχή. Το πού θα καταλήξει εξαρτάται, όπως λέει, από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα