Ο Στέλιος Χρυσοστομίδης υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Απόψε το βράδυ στο Kontra

Απόψε το βράδυ στις 12 (μεσάνυχτα Δευτέρας 30/04/12) στην εκπομπή ΕΚΛΟΓΕΣ 2012, στο Kontra Channel όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει και να ακούσει (χωρίς διακοπές και απρόοπτα…) τον υποψήφιο στην Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Χρυσοστομίδη. Θα συμμετέχουν κι άλλοι 6 υποψήφιοι των υπόλοιπων κομμάτων προκειμένου να διαπιστώσει ο τηλεθεατής, τι έγινε στ’ αλήθεια και τι μπορεί να γίνει με την ελληνική οικονομία. Η

κρίση είναι δική του!

Μπορείτε να το δείτε και live από το διαδίκτυο στη διεύθυνση: http://www.kontrachannel.gr/

Του Στέλιου Χρυσοστομίδη

Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Για το αδιέξοδο αυτό ευθύνονται τα δύο μεγάλα κόμματα με την πολιτική τους η οποία έχει οδηγήσει τον κόσμο σε κατάσταση εξαθλίωσης. Εμείς ως Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο συνεργαζόμαστε με το ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να τρέψουμε αυτή την καταστροφική και προδοτική πολιτική.

Αυτή τη στιγμή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη υπάρχουν δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Από τη μια μεριά βρίσκονται τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία εκφράζουν το διεθνές κεφάλαιο και από την άλλη οι πολίτες, οι οποίοι υφίστανται τα ολέθρια αποτελέσματα της πίεσης που ασκούν οι αγορές. Δυστυχώς οι πολιτικοί παίζουν το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στους πολίτες και τα μεγάλα συμφέροντα.

Εχουν χαθεί όλα τα προνόμια που αποκόμισαν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι της Ευρώπης τις δεκαετίες ΄60-80 λόγω τόσο της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης όσο και της διολίσθησης της Σοσιαλδημοκρατίας σε δεξιές θέσεις τη δεκαετία του ΄90.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο παρατηρείται ένα κενό στο αριστερό κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας και επειδή η φύση και η ζωή απεχθάνεται το κενό είναι ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν οι θέσεις της Αριστεράς τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο ώστε να γίνει εφικτή η έξοδος από την οικονομική κρίση που πλήττει κυρίως τη χώρα μας. Η χώρα μας χρησιμοποιήθηκε εσκεμμένα ως «οδηγός» σε ένα πείραμα χειραγώγησης των λαών προς όφελος των συμφερόντων των ολίγων.

Εμείς παλεύουμε να βγει η χώρα από την κρίση ακολουθώντας όλους τους νόμιμους τρόπους- προσφυγή σε Διεθνείς Οργανισμούς- και με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου  που έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από άλλες χώρες πχ. Ισημερινός ώστε να απαλειφθεί το τοκογλυφικό μέρος του χρέους, το κομμάτι δηλαδή που είναι απεχθές, και να προχωρήσουμε σε αποπληρωμή του μέρους εκείνου το οποίο είναι πραγματικά οφειλόμενο. Ο ελληνικός λαός δεν ειναι ούτε «μπαταξής», ούτε τεμπέλης, ούτε αφερέγγυος. Δεν θέλει να εξαπατήσει κανέναν ούτε να καταχραστεί κάτι που δεν είναι δικό του.

Συνιστώσα στη λύση του προβλήματος είναι να εφαρμοστεί η ρήτρα ανάπτυξης παράλληλα με το δανεισμό –όπως ακριβώς εφαρμόστηκε το 1952 στην χρεοκοπημένη Γερμανία. Επίσης το επιτόκιο δανεισμού των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας την οποία χρηματοδοτούν τα κράτη μέλη ως μηχανισμό στήριξης, πρέπει να είναι ίδιο με αυτό των ιδιωτικών τραπεζών. Δεν μπορεί οι ιδιώτες να δανείζονται με επιτόκιο 1% ενώ τα κράτη με 6-7%.

Είνα

Keywords
Τυχαία Θέματα