Η Άννα Χατζησοφιά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας

Είμαι συγγραφέας-ηθοποιός και κατεβαίνω με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Β περιφέρεια της Αθήνας. Όταν διαβάζω υποψηφίους να εξηγούν γιατί αποφάσισαν να «ασχοληθούν με την πολιτική» αμέσως καταλαβαίνω ότι ανήκουν στο χώρο του δικομματισμού. Γιατί με την πολιτική δεν «ασχολείσαι», δεν είναι επάγγελμα, ούτε χόμπι αλλά στάση ζωής. Το να είσαι μέσα στα κινήματα είναι σύμφυτο με την έννοια του αριστερού. Το να κατεβαίνω υποψήφια είναι το ίδιο με το να κατεβαίνω

στο Σύνταγμα, με το να είμαι στα ΔΣ του σωματείου μου, με το να διαδηλώνω.

Το να είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο γιατί λέω όχι στο μνημόνιο, αλλά για να ξανακερδίσουμε τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της άμεσης δημοκρατίας. Για ένα αύριο όπου θα συνυπάρχουμε χωρίς διαχωρισμούς  φυλετικούς, σεξιστικούς, θρησκευτικούς, σεξουαλικής προτίμησης. Για μια διακυβέρνηση εξόδου από την οικονομική πολιτική και αισθητική κρίση της χώρας μας.

Βιογραφικό

Η Αννα Χατζησοφιά είναι συγγραφέας-ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στον Τίρναβο. Σπούδασε θέατρο στις Δραματικές Σχολές Ωδείου Αθηνών και Β. Ρίτσου. Φοίτησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με αρκετούς θιάσους και υπήρξε στέλεχος του θεσσαλικού Θεάτρου. Σαν συγγραφέας έγραψε και διασκεύασε έργα για το θέατρο και την τηλεόραση. Στο θέατρο σκηνοθέτησε, Φεϋντό, Σαίξπηρ, Καμπανέλλη, αλλά και επιθεώρηση. Έχει γράψει κινηματογραφικά σενάρια και πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ, ΜΕΝ ΚΑΙ ΔΕΝ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ, ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ, ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ και άλλες. Διδάσκει συγγραφή σεναρίου στην σχολή Tabula Rasa. Ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στις εκλογές του 2009. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων.

Keywords
Τυχαία Θέματα