Γέμισε φέρετρα η πλατεία Ανεξαρτησίας στην Ουκρανία – Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές (ΦΩΤΟ)

Στην πλατεία Ανεξαρτησίας παραμένουν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές παρά τη συμβιβαστική συμφωνία για έξοδο της χώρας από την κρίση που υπέγραψαν το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος Βικτόρ Γιανουκόβιτς και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, νωρίτερα πέρασαν φέρετρα με νεκρούς διαδηλωτές από την πλατεία Ανεξαρτησίας και στη συνέχεια τελέστηκαν οι κηδείες τους

Κεντρικός κορμός

της συμφωνίας είναι η διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών το αργότερο έως το Δεκέμβριο του 2014, σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας εντός δέκα ημερών, επιστροφή μέσα στο επόμενο 48ωρο στο Σύνταγμα του 2004 -με μειωμένες προεδρικές αρμοδιότητες.

Ωστόσο, πολλοί διαδηλωτές «βλέπουν» με δυσπιστία και επιφύλαξη τη συμφωνία αυτή και θεωρούν ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τον Γιανουκόβιτς, γι’ αυτό και εμμένουν στην άμεση παραίτησή του.

Ο τραγικός απολογισμός από τις βίαιες συγκρούσεις των τελευταίων ημερών κάνει λόγο για 77 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Νωρίτερα, φέρετρα με νεκρούς διαδηλωτές πέρασαν από την πλατεία Ανεξαρτησίας και στη συνέχεια τελέστηκαν οι κηδείες τους.

Διαβάστε επίσης: Άφαντος ο Γιανουκόβιτς – Οι διαδηλωτές απειλούν με ένοπλο αγώνα

The post Γέμισε φέρετρα η πλατεία Ανεξαρτησίας στην Ουκρανία – Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα