Φώτης Κουβέλης: «Δεν είμαστε Κεντροαριστερά γενικών καθηκόντων»

Βολές κατά πάντως εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη μια προοδευτική Κεντροαριστερά.

Μια δύναμη που θα απαντήσει πειστικά στις ανάγκες του παρόντος και θα σχεδιάσει δίκαια το μέλλον. Ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. Στόχος δικός μας δεν είναι μια κεντροαριστερά συμπλήρωμα δεξιών και συντηρητικών κυβερνήσεων. Ούτε μια κεντροαριστερά “γενικών καθηκόντων».

Ο κ. Κουβέλης στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο Ποτάμι υπογραμμίζοντας με νόημα « Ούτε ένα κεντροαριστερό νεφέλωμα – που εμφανίζεται απολίτικο, αλλά επί της ουσίας επιλέγει τη συντήρηση της σημερινής κατάστασης.

Άλλο είναι να μιλάς για το νέο με γενικευμένη ασάφεια. Να μειώνεις τη σημασία των πολιτικών προτάσεων και της αντιπαράθεσης προγραμμάτων. Να εξομοιώνεις συλλήβδην όλα τα κόμματα. Να εξομοιώνεις το ΠΑΣΟΚ, που αγκιστρώθηκε στον κυβερνητισμό, με τη Δημοκρατική Αριστερά, που δεν ενσωματώθηκε στη λογική των κυβερνητικών προνομίων.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση, έγινε συστηματική προσπάθεια να ακυρωθεί ο λόγος της και να δυσφημιστεί η πολιτική της. «Αυτή η προσπάθεια χειραγώγησης είχε και έχει ως στόχο και όλους όσοι διεκδικούν μια διαφορετική λύση, μια τρίτη λύση.

Στηρίζεται στην αυταπάτη ότι η πολιτική σταθερότητα μπορεί να εξασφαλίζεται με την ευθυγράμμιση στις σήμερα ασκούμενες πολιτικές. Απαντούμε: Το πρόβλημα της πολιτικής σταθερότητας δημιουργείται από την αποσταθεροποίηση των συνθηκών ζωής των πολιτών. Όποιος ταυτίζει τη σταθερότητα με το συντηρητισμό κάνει πολιτικό λάθος. Αλλά όποιος προχωρεί περισσότερο και υπονομεύει την αυτονομία του προοδευτικού πόλου από τη συντηρητική παράταξη, κάνει τραγικό πολιτικό λάθος», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουβέλης απηύθυνε κάλεσμα στους ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν στην Προοδευτική Συνεργασία. «Δεν έχουμε εξαρτήσεις. Μιλάμε καθαρά. Έχουμε ως πρώτιστη αρχή την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και των συλλογικών αγαθών.

Σε ότι αφορά τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, είπε ότι η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει την επιστροφή 500 περίπου εκατομμυρίων από το πρωτογενές πλεόνασμα σε δράσεις στήριξης κοινωνικών ομάδων.

Για όσους από την κυβέρνηση λησμονούν, θέλω να υπενθυμίσω ότι χωρίς τη Δημοκρατική Αριστερά δεν θα υπήρχε τέτοια εξέλιξη. «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είχαν συμφωνήσει η οποιαδήποτε υπεραπόδοση από τον ετήσιο δημοσιονομικό στόχο, να πηγαίνει υποχρεωτικά στο λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους» είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.

The post Φώτης Κουβέλης: «Δεν είμαστε Κεντροαριστερά γενικών καθηκόντων» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα