«Καμπανάκι» στο Μαξίμου η παραίτηση Παυλόπουλου

Ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε την αντικατάστασή του από τη διακομματική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Οι δύο αιτιάσεις που χρησιμοποιεί στην επιστολή του είναι τα βουλευτικά και τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα τα οποία δεν του επιτρέπουν να διαθέσει τον χρόνο που απαιτεί το έργο της επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από καιρό από το Μέγαρο Μαξίμου είχε προταθεί στον κ. Παυλόπουλο η θέση του προέδρου της επιτροπής. Ωστόσο σήμερα ανακοινώθηκε

ότι πρόεδρος αναλαμβάνει ο Κώστας Τζαβάρας, τον οποίο είχε προτείνει για να συμμετέχει στην επιτροπή ο κ. Παυλόπουλος.

Πάντως δεν αποκλείεται η κίνηση αυτή του Μεγάρου Μαξίμου να συνδέεται με τη χθεσινή άρνηση του βουλευτή της Ά’ Αθηνών της ΝΔ να στηρίξει ανοικτά τον Άρη Σπηλιωτόπουλο για το δήμο της Αθήνας. Καθώς ο πρώην υπουργός στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους γαλάζιους βουλευτές στην Α’ Αθηνών δήλωσε ευθαρσώς ενώπιον του πρωθυπουργού ότι γνωρίζει πολύ καλά τις σχέσεις του με τον κ. Σπηλιωτόπουλο με τον οποίο έχει να μιλήσει πάνω από δέκα χρόνια.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος διευκρινίζει στην επιστολή του ότι θα παραμείνει στη διάθεση της επιτροπής και θα παράσχει ότι νομική συμβουλή χρειασθεί.

Θ.Δ

The post «Καμπανάκι» στο Μαξίμου η παραίτηση Παυλόπουλου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα