«Φωτιά» το νερό στη Θέρμη

Tης Χρύσας Κυριακού

«Χρυσό» πληρώνουν το νερό χιλιάδες δημότες του δήμου Θέρμης, με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΘ να αγγίζουν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τα 1.000 ευρώ το τετράμηνο.

Το ειδικό τέλος που έχει προστεθεί στους λογαριασμούς και ισοδυναμεί με το 80% της κατανάλωσης του νερού εδώ και ενάμιση χρόνο έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα τους λογαριασμούς του νερού, προκαλώντας «εγκεφαλικά» στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» δεκάδες καταναλωτές ετοιμάζουν αγωγές κατά των επιτελικών στελεχών της ΔΕΥΑΘ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θέρμης) αλλά και εις

βάρος όσων ψήφισαν υπέρ τους ειδικού τέλους.

Η Μ. Μ. δεν πίστευε στα μάτια της όταν είδε το ποσό που αναγραφόταν στο λογαριασμό του νερού. «Πρέπει να πληρώσω 600 ευρώ νερό για το τετράμηνο από την 1η Ιουνίου 2013 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2013. Το κόστος του νερού ανέρχεται στα 300 ευρώ αλλά με το ειδικό τέλος, που φτάνει τα 244 ευρώ, ο λογαριασμός ξεφεύγει», αναφέρει στην «Κ».

Όπως λέει δεν είναι δυνατό να καλείται να πληρώσει τόσα πολλά χρήματα για ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το νερό. Μαζί της συμφωνεί και ο 77χρονος Γ.Π. ο οποίος καλείται να καταβάλει στη ΔΕΥΑΘ το ποσό των 300 ευρώ για μια μικρή μονοκατοικία στην περιοχή της Σουρωτής.

«Παίρνουμε μια σύνταξη που και δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ. Σχεδόν τα μισά θα πρέπει να τα δώσουμε στο νερό γιατί το καλοκαίρι φυτέψαμε λίγα λαχανικά στον κήπο μας για να κάνουμε οικονομία. Τώρα θα πληρώσουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια χρυσάφι!», λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Karfitsa.gr.

The post «Φωτιά» το νερό στη Θέρμη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα