ΕΡΤ: Νέος διευθύνων ο Γκίκας Μάναλης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, [email protected]

Ο Γκίκας Μάναλης διαδέχτηκε τον Νίκο Σίμο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Βέβαια, η τοποθέτησή του στη θέση αυτή δεν υπήρξε «αναίμακτη» για την κυβερνητική τρόικα, αφού τελικά υπέρ του ψήφισαν μόνο η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ.

Το ΠΑΣΟΚ προτίμησε να δηλώσει «παρών», όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, αυτό που σχολιάστηκε ιδιαίτερα ήταν ότι η έγκρισή του σε μια τόσο νευραλγική θέση βασίστηκε μόνο στις «υποσχέσεις» που έδωσε, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο για την ΕΡΤ.
Πάντως, το βιογραφικό του είναι ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς έχει περάσει από δύο τράπεζες, την Εθνική και τη FBB, όπου θήτευσε στη θέση του οικονομικού διευθυντή, ενώ από τον Οκτώβριο του 2011 είναι μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Είχε μακρά θητεία και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο 2010 έως τον Απρίλιο 2012, κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΣ, ενώ στον όμιλο της ΕΧΑΕ προσχώρησε τον Ιούλιο του 2000, όποτε και ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή Εταιρικών Λειτουργιών. Κατά την περίοδο από 2000-2005 έφερε σε πέρας με επιτυχία σημαντικά έργα του ομίλου, όπως την εισαγωγή των μετοχών της ΕΧΑΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τον μετασχηματισμό του ομίλου με συγχώνευση και απορρόφηση των θυγατρικών του, την ιδιωτικοποίηση της ΕΧΑΕ και τη λειτουργική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ομίλου.

Πρωτιά στον Real fm, άνοδος μουσικών σταθμών
Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα δημοσκοπικά ευρήματα της Focus όσον αφορά το τοπίο στην ακρόαση των ραδιοφωνικών σταθμών. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Real FM, που έφτασε στο 16,3% (ποσοστό επί των ακροατών) σύμφωνα με τη μέτρηση της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ, για το διάστημα 25/02/13-24/03/13. Το αντίπαλον δέος, ο έτερος ειδησεογραφικός σταθμός του ΣΚΑΪ έμεινε τρίτος, με 11,6%. Στη δεύτερη θέση φιγουράρει ο μουσικός σταθμός Μελωδία, με 13,1%. Αυτό που αναδεικνύει η έρευνα είναι η άνοδος των μουσικών σταθμών. Συγκεκριμένα, ο Athens Radio DJ είναι τέταρτος με 9,7%, ο Sfera ακολουθεί με 9,5% και ο Kiss με 9,2%. Στο 9% ανέβηκε ο RED και ακολουθούν με 8,8% ο NovaΣπορ FM, με 8,6% ο Δίεση και στη δέκατη θέση, έχοντας από 8,2% ο καθένας, ο Δρόμος FM και η Λάμψη.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Νέα εποχή στις μετρήσεις
Η κοινοπραξία των διεθνών εταιρειών AT Internet και Nugg.ad επιλέχθηκε από την Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου ως τελικός ανάδοχος του διαγωνισμού της για το νέο σύστημα μέτρησης επισκεψιμότητας. Η κοινοπραξία των δύο εταιρειών επιλέχθηκε μέσα από μία διαδικασία, που ξεκίνησε με την προκήρυξη του διαγωνισμού το περασμένο φθινόπωρο και έληξε με την καταληκτική έκτακτη ΓΣ της ΕΝΕΔ την περασμένη Παρασκευή. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης οι εταιρείες Gemius, Webtrends και Adobe, ενώ παρόντες, με συμβουλευτικό ρόλο στη διαδικασία, ήταν οι κλαδικοί φορείς ΣΔΕ, ΕΔΕΕ και ΙΑΒ.
Να σημειωθεί ότι οι AT Internet και Nugg.ad, που απαρτίζουν την ανάδοχο κοινοπραξία, είναι σημαντικοί διεθνείς παίκτες στον χώρο των μετρήσεων, καθώς στο πελατολόγιό τους περιλαμβάνονται εκδοτικά brands παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως Le Monde, Axel Springer, Le Figaro, Schibsted, WAZ, La Vanguardia κ.α., τηλεοπτικοί σταθμοί όπως TV5, RTL, TF1, arte, αλλά και διαφημιστικοί οργανισμοί, όπως Omnicom, Starcom Mediavest κ.ά.

POLITWOOPS: Τα tweets που οι πολιτικοί δεν θέλουν να δούμε
Υποσχέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, ορθογραφικά λάθη, γκάφες ή και απλές αναδιατυπώσεις συνθέτουν τη μοναδική ολοκληρωμένη συλλογή από tweets που οι πολιτικοί δεν θέλουν να δούμε. Αυτά τα «τιτιβίσματα» συγκεντρώνει η νέα ιστοσελίδα Politwoops, ακολουθώντας τους επίσημους λογαριασμούς των Ελλήνων πολιτικών και συλλέγοντας όσα tweets έχουν δημοσιευθεί και στη συνέχεια διαγράφονται από τον λογαριασμό τους.
Η διαρκώς αυξανόμενη συλλογή περιλαμβάνει 2.000 διαγραμμένα tweets ανάμεσα στα οποία θα βρει κανείς πολιτικές γκάφες, όπως η διαγραφή retweet από τον Άδωνι Γεωργιάδη, όταν δύο ώρες μετά συνειδητοποίησε πως αφορούσε συγκέντρωση κατά και όχι υπέρ της επένδυσης στις Σκουριές, χιουμοριστικές περιπτώσεις, όπως εκείνη του Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν πολύ πριν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, η σκέψη για υδρογονάνθρακες άνοιξε την όρεξή του για υδατάνθρακες, ή και αμήχανες στιγμές, όπως retweet άρθρου που αποκαλούσε την ΟΛΜΕ «παιδεραστές» και «σκουλήκια» από τον υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη.
Τα tweets καταγράφηκαν από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα και συνοδεύονται με ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το μέσο που χρησιμοποιήθηκε για τη δημοσιοποίησή τους, η ημερομηνία διαγραφής τους, ο χρόνος που παρέμειναν σε δημόσια θέα πριν διαγραφούν, αλλά και η πιθανή αιτία διαγραφής τους. Παράλληλα, διατίθεται η δυνατότητα αναζήτησης των διαγραμμένων tweets ανά περιφέρεια, κόμμα, πολιτικό αξίωμα ή πιθανή αιτία διαγραφής, αλλά και αναζήτηση χρήσης συγκεκριμένων λέξεων.
Όπως δηλώνουν οι εμπνευστές του, «το Politwoops ξεκίνησε τη λειτουργία του με στόχο να συμβάλει στον δημόσιο έλεγχο των πολιτικών προσώπων και τη διαφάνεια στην πολιτική, η οποία πλέον επεκτείνεται και ασκείται μέσα από τον χώρο του internet και των social media». Το politwoops ξεκίνησε από το Open State Foundation στην Ολλανδία και γρήγορα διαδόθηκε σε 19 χώρες σε όλο τον κόσμο. Δείτε περισσότερα σβησμένα tweets στο http://politwoops.igraphics.gr

εΜΜΕσως
Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ διαδέχτηκε, όπως αναμενόταν, τον Κώστα Τσουπαρόπουλο, στην προεδρία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ταμείο εργαζομένων στα ΜΜΕ), μετά την πρόσφατη παραίτηση του τελευταίου. Η τοποθέτησή της επικυρώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ.
ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ θα είναι έτοιμες έως τον Ιούνιο, ανακοίνωσε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά την ακρόαση του Γ. Μάναλη στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Ο υφυπουργός κάλεσε τα κόμματα να συνεισφέρουν με τις απόψεις τους.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΔΕΝ… ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ. Κι αυτό, γιατί οι κομμώτριες που εργάζονται σε διάφορες εκπομπές στο μέγαρο τη ΕΡΤ παραμένουν απλήρωτες εδώ και τρεις μήνες και αποφάσισαν να αντιδράσουν, κατεβάζοντας κάτω τσατσάρες και σεσουάρ, αφού γίνεται λόγος μέχρι και για στάση εργασίας. Πολλές από αυτές έχουν χρέος έως και 9.000 ευρώ. Πάντως, οι κομμώτριες στις εκπομπές του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, όπως μάθαμε, πρόσφατα ξεχρεώθηκαν μετά από δέκα μήνες απληρωσιάς!
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΣΑ διοργανώνει στις 25 Απριλίου η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης. Στόχος είναι η αναζήτηση των νέων δρόμων για δράση και επιχειρηματικότητα στο Διαδίκτυο, ενώ ζητούμενο αποτελεί αφενός η καταγραφή του τοπίου των Νέων Μέσων στην Ελλάδα, αλλά και να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επενδυτές αλλά και εργαζόμενοι, καθώς και οι απλοί χρήστες. Τέλος, θα συζητηθούν οι νέες τάσεις και προοπτικές της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.
ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΕΩΣ 30% επεφύλαξε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Επενδυτής», στους εργαζόμενους την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις από το προσωπικό, που αμέσως πραγματοποίησε γενική συνέλευση για να γίνει πιο συγκεκριμένη η δική τους στάση.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στον Eπικοινωνία fm αποφάσισαν οι εργαζόμενοι μετά από γενική συνέλευση. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Νέου Ηρακλείου Αττικής χρωστά και πάλι δεδουλευμένα εννέα μηνών, φέρνοντας στα όριά τους τους εργαζόμενους του σταθμού.

Keywords
ΕΡΤ, γκικας, ανεξαρτητοι ελληνες, χρυση αυγη, real fm, le monde, αδωνις γεωργιαδης, σταση εργασιας, τα νεα, τροικα, νεα δημοκρατια, δημαρ, ΠΑΣΟΚ, συριζα, ΚΚΕ, τραπεζες, αθηνα, εχαε, real, focus, athens, radio, sfera, kiss, red, διαδικτυο, νέα, adobe, σδε, ιαβ, monde, axel, springer, figaro, tv5, rtl, tf1, tweets, βενιζελος, καμμενος, ολμε, media, http, γιωτα, μμε, ΔΕΚΟ, βουλη, κοσμοσ, καιγεται, χρεος, δραση, ελλαδα, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, βιογραφικο, χρηματιστηριο, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, μειωση μισθων, εκλογες 2012, τελος του κοσμου, tv5, κομματα, ημερομήνια, tf1, χωρες, αυγη, εθνικη, εχαε, θητεια, μμε, ολμε, ολλανδια, ραδιοφωνο, σδε, τα νεα, υδατανθρακες, adobe, axel, kiss, le monde, radio, real, real fm, rtl, sfera, ανοδος, βρισκεται, γινει, γινεται, δεος, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δειτε, δικη, δρομος, διαδικτυο, ευρω, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, εργα, εποχη, επιτυχια, ερευνα, η δικη, υφυπουργος, θεα, ιαβ, καιγεται, κομμα, κοσμοσ, λαθη, λαμψη, λειτουργια, μελωδια, μηνες, νικο, ορια, προβληματα, ρολο, σεσουαρ, συγκεκριμενα, συνεχεια, συγκεντρωση, σχεδιο, φθινοπωρο, χρηματιστηριο αθηνων, χρυση, χρονος, ωρες, athens, http, εκπομπες, εννεα, ενωση, figaro, focus, γκαφες, γιωτα, ιδιαιτερα, monde, red, springer, tweets, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα