Έρχεται ειδικό σήμα για τα καταστήματα εστίασης που θα μειώσουν τις τιμές

Στην συμφωνία για την τοποθέτηση ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες θα συμπεριλάβουν στις τιμές τους τη μείωση του ΦΠΑ, προχώρησαν κατά την συνάντηση τους ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τη ΓΣΕΒΕΕ, του εστιάτορες και το ΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μέτρο αυτό είναι πανομοιότυπο

με το γαλλικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο οι οργανώσεις των επιχειρήσεων θα απονέμουν στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στο σύστημα, ειδικό σήμα που θα βεβαιώνει ότι πέρασαν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ.

Επίσης προβλέπεται η διανομή σήματος διαφορετικού χρώματος στις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να μετακυλίσουν μερικώς τη μείωση του ΦΠΑ.

Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του συστήματος, όπως έγινε γνωστό. αναμένεται να συζητηθούν σε νέες συσκέψεις που θα προγραμματιστούν το προσεχές διάστημα, όπου και θα υπογραφεί η συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και τους φορείς. Οι επιχειρήσεις που θα μετάσχουν στο σύστημα θα καλούνται να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία και θα προσκομίζουν στις κατά τόπους οργανώσεις στοιχεία από την ταμειακή μηχανή που θα αποδεικνύουν το επίπεδο των τιμών με το σημερινό, υψηλό ΦΠΑ. Επίσης θα πρέπει να διαθέτουν τιμοκαταλόγους με τον παλιό και το νέο ΦΠΑ.

Στο μεταξύ, ο κ. Θεοχάρης μελετάται πλέγμα ποινών και κινήτρων προκειμένου να κόβονται αποδείξεις και να μειωθεί η φοροδιαφυγή στον κλάδο που ειναι, όπως είπε, υψηλή.

Ο κ. Θεοχάρης δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο λουκέτου στις επιχειρήσεις που δεν κόβουν αποδείξεις ενώ τόνισε ότι μόνο αν εμφανισθεί ο τζίρος που είναι αφανής, η μείωση του ΦΠΑ θα αντισταθμιστεί από την αύξηση των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα