Ελπίδα για τον απεγκλωβισμό του κινεζικού παγοθραυστικού πλοίου από την Ανταρκτική

Τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες πρόκειται να εκμεταλλευτεί το κινεζικό παγοθραυστικό πλοίο Xue Long, που παγιδεύτηκε στους πάγους της Ανταρκτικής, μετά τη διάσωση των επιβατών του ρωσικού ερευνητικού πλοίου, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο.

Παγοθραυστικό από τις ΗΠΑ θα βοηθήσει στη διάσωση του κινεζικού πλοίου

«Το ‘παράθυρο’ ώστε το πλοίο να ελευθερωθεί είναι σχετικά μικρό, πράγμα που σημαίνει ότι το Xue Long είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή μέχρι την Τετάρτη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζανγκ Λιν, ειδικός μετεωρολόγος από το Πεκίνο.

Ο δυτικός άνεμος που αναμένεται να φυσήξει υποτίθεται ότι θα βοηθήσει να μετακινηθούν τα κομμάτια του πάγου που εμποδίζουν την κίνηση του κινέζικου παγοθραυστικού. Ο πάγος αυτός είναι τρεις φορές παχύτερος από ότι μπορεί να σπάσει το πλοίο, όπως μεταδίδει το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Εν τω μεταξύ, ένα παγοθραυστικό της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, το Polar Star , είναι καθ’ οδόν προς την περιοχή για να προσπαθήσει να ανοίξει κανάλι εξόδου για το Xue Long.

Το κινεζικό σκάφος, εξοπλισμένο με ένα γυμναστήριο, κινηματογράφο και πινγκ-πονγκ , έχει αποθέματα τροφίμων μέχρι τον Απρίλιο αλλά τα αποθέματα γλυκού νερού αρκούν μέχρι και τον επόμενο μήνα.

The post Ελπίδα για τον απεγκλωβισμό του κινεζικού παγοθραυστικού πλοίου από την Ανταρκτική appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα