Έληξε η απεργία της ΠΝΟ – Από το πρωί της Πέμπτης ξεκινούν τα δρομολόγια

Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι νεοτέρας σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα τα πλοία να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια τους από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 3 Απριλίου.

Όπως έχουν ανακοινώσει οι ναυτεργάτες θα συμμετάσχουν στην 24ωρή απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΣΕ για την προσεχή Τρίτη 9 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια θα εκτιμήσουν την πορεία των εξελίξεων αναφορικά με τα εργασιακά

τους θέματα και πρόκειται να αποφασίσουν για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Χαλάς δηλώνει: «Είμαστε σε επιφυλακή. Ο αγώνας μας για τη διεκδίκηση της υλοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας δεν έληξε. Προχωράμε δυναμικά και θα εκτιμήσουμε την επόμενη εβδομάδα εκ νέου την κατάσταση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι για να συνεχίσει να υπάρχει ελληνική ναυτιλία θα πρέπει να υπάρχει ο Έλληνας ναυτικός. Και όπως εξελίσσεται η κατάσταση βλέπω να υπάρχει πρόβλημα».

Την προσεχή εβδομάδα η ΠΝΟ θα συναντηθεί εκ νέου με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, έτσι ώστε να βρεθεί τρόπος καταβολής των οφειλόμενων δεδουλευμένων αλλά και για τεθεί το πλαίσιο της νέας ΣΣΕ.

Από την πλευρά του, ο ΥΝΑ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προώθησε νομοθετική ρύθμιση ώστε να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των ναυτικών που εργάζονται σε πλοία της ακτοπλοΐας.

Συγκεκριμένα, το νομικό πρόσωπο το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση του Οίκου Ναύτου με το ΓΕΝΕ θα έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει κρατικές επιδοτήσεις που πηγαίνουν σε ακτοπλοϊκές εταιρείες για την εκτέλεση δρομολογίων σε άγονες γραμμές και από τα χρήματα αυτά θα πληρώνονται οι ναυτικοί. Αυτό θα συμβεί στη φάση αυτή με τη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ.

The post Έληξε η απεργία της ΠΝΟ – Από το πρωί της Πέμπτης ξεκινούν τα δρομολόγια appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα