Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητάει ο Πάνος Καμμένος

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή το βίντεο που δείχνει την συζήτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ζητώντας ουσιαστικά την παραίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά.

«Έχουμε

έναν διάλογο, παρανόμως μαγνητοσκοπημένο μεν, αληθινό δε, του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, στη διάρκεια του οποίου παραδέχεται ότι, ουσιαστικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Καμμένου.

«Μιλάμε, ουσιαστικά, για συνταγματική εκτροπή, για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία. Ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποδεικτικό στοιχείο να δίνει εντολή το υπουργικό συμβούλιο στη δικαστική εξουσία και εκείνη να εκτελεί» είπε ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε δε, πως προκύπτουν κι άλλα θέματα αφού, όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος «ο εισαγγελέας Μαδεμλής στη Θεσσαλονίκη να λαμβάνει εντολή από τον σύμβουλο Τύπου του πρωθυπουργού μέσω twitter και να διατάσσει αμέσως ιδιωτικές δηλώσεις μου σε κάμερα, προκαταρκτική και να μην γίνεται το ίδιο για τα παιδάκια που έπιναν αρσενικό στη Χαλκιδική».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε πως είναι παράξενο πώς και η Βουλή ψηφίζει περίεργα, «αφού έχουμε την άρση της ασυλίας μου για τη Χαλκιδική, επειδή στήριξα τις μανάδες και, στην ίδια ψηφοφορία, συνάδελφος βουλευτής που ελέγχεται για κάποια εκατομμύρια ευρώ έχει τη στήριξη της κυβέρνησης από βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης και δεν παραπέμπεται».

«Από το βίντεο προκύπτει ότι συνομιλητής της ΧΑ είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι το σχέδιο ήταν «τα δύο άκρα» τα οποία και δημιούργησε η κυβέρνηση. Από την άλλη -πρόσθεσε ο κ. Καμμένος- αποδεικνύεται ότι και η ΧΑ συνομιλούσε με την κυβέρνηση, «δεν πρόκειται δηλαδή για αντισυστημικό, ναζιστικό κόμμα το οποίο είναι στα άκρα, αλλά που πάει στο γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης».

Τέλος ρώτησε: «Με τι αντάλλαγμα; Χάλασε η συμφωνία και βγήκαν τα βίντεο;».

Την παραίτηση των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, καθώς και όσων άλλων εμπλέκονται, ζητά με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της «Ένωσης για τη Πατρίδα και το Λαό» Χρήστος Ζώης, αναφερόμενος στο θέμα Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

«Η ήδη τραυματισμένη δημοκρατία μας και οι απαξιωμένοι θεσμοί δέχονται σήμερα χαριστική βολή. Εμβρόντητοι, γινόμαστε μάρτυρες διαλόγων, οι οποίοι κινούνται μεταξύ γελοιοποίησης και απαξίωσης των θεσμών και ωμής συναλλαγής» επισήμανε ο κ. Ζώης και προσέθεσε ότι «οι λέξεις, τα νοήματα, οι υπαινιγμοί, όλα έχουν τη σημασία τους», γιατί «το πρωί με καθωσπρέπει “αστική” γλώσσα καταδικάζεται ο πολιτικός αντίπαλος και το βράδυ έρχεται η συναλλαγή».

Τέλος ο κ. Ζώης αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «εάν θέλει να διατηρήσει ψήγματα κύρους» πρέπει να απομακρύνει οιονδήποτε εμπλεκόμενο, ενώ ζητά από τους υπουργούς κ.κ. Δένδια και Αθανασίου να διευκολύνουν το έργο της δικαιοσύνης, «να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και να τεθούν στη διάθεσή της».

The post Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητάει ο Πάνος Καμμένος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα