Εκτός λειτουργίας το ΤΕΙ Τρικάλων

Χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, παραμένει το ΤΕΙ Τρικάλων, όπως και αυτό της Καρδίτσας, με αποτέλεσμα μία εβδομάδα μετά την έναρξη χειμερινού ακαδημαϊκού έτους, τα μαθήματα να μην έχουν ξεκινήσει.

Οι φοιτητές και οι γονείς τους είναι ανάστατοι για την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στα Τρίκαλα όσο και στο τμήμα διατροφής και διαιτολογίας στην Καρδίτσα.

Οι φοιτητές, όπως δηλώνουν, νιώθουν εγκλωβισμένοι, μιας και ενώ έχουν περάσει στις σχολές αυτές, δεν λειτουργούν και

το κυριότερο δεν υπάρχει καν χρονοδιάγραμμα για το τι θα γίνει στη συνέχεια, τη στιγμή που συνεχίζουν να πληρώνουν τα ενοίκια τους και όλα τα έξοδα παραμονής τους στην πόλη.

Το θέμα είναι σε γνώση της διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, το οποίο, μάλιστα, έχει ενημερώσει, από τις αρχές του μήνα, το υπουργείο Παιδείας, για να “τρέξει” τις διαδικασίες, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα.

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Παναγιώτης Γούλας, επισκέφθηκε το τμήμα στα Τρίκαλα και προσπάθησε να καθησυχάσει τους φοιτητές, λέγοντας ότι θα υπογραφεί σύντομα η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) και θα προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Χρήματα υπάρχουν για την πρόσληψη ωρομισθίων, ωστόσο πρέπει να εκδοθεί η ΚΥΑ με την οποία θα καθορίζεται επακριβώς το καθεστώς που θα διέπει και θα διευκρινίζει συγκεκριμένα κρίσιμα ζητήματα, όπως ο τρόπος πρόσληψης, ο τρόπος πληρωμής, ο προσδιορισμός των εργοδοτικών εισφορών, κ.α.

The post Εκτός λειτουργίας το ΤΕΙ Τρικάλων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα