Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι κάνουν αγορές μέσω Ίντερνετ.

Το 59% των Ευρωπαίων χρηστών του Ίντερνετ, χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να πραγματοποιήσουν αγορές στη διάρκεια του 2012, σύμφωνα με τη Eurostat.

Σύμφωνα με τη έρευνα, στις 28 χώρες της Ε.Ε, το 32% των χρηστών του διαδικτύου αγόρασαν μέσω Ίντερνετ ρούχα και αθλητικά είδη και έκαναν κρατήσεις για ταξίδια και ξενοδοχεία, ενώ το 2008 το ποσοστό αυτό ήταν 21%.

Τα βιβλία και τα περιοδικά έρχονται στη δεύτερη θέση με 23%, έναντι 19% το 2008, όμως μόλις το 9% των χρηστών του διαδικτύου αγόρασαν

τρόφιμα μέσω του Ίντερνετ σε σχέση με 6% το 2008, όπως αναφέρει μια έκθεση της Eurostat που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οι Βρετανοί βρίσκονται στην πρώτη θέση με 82% και ακολουθούν οι Δανοί και οι Σουηδοί με 79%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Γερμανοί με 77% και οι Λουξεμβούργιοι με 73%.

Αντίθετα, από τους Ιταλούς μόνο το 29% των χρηστών έκανε αγορές μέσω Ίντερνετ, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι Βούλγαροι με 17%και οι Ρουμάνοι με 11%.

Σύμφωνα με τη Eurostat, το 36% των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου έκανε αγορές online, κυρίως ρούχων, αθλητικών ειδών αλλά και κρατήσεις για ταξίδια και ξενοδοχεία (15%), ενώ βιβλία και περιοδικά αγόρασε μόνο το 7%.

The post Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι κάνουν αγορές μέσω Ίντερνετ. appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα