Διορία 100 ημερών για την Ελλάδα

Στους επόμενους τρεις μήνες θα κριθεί κατά πως φαίνεται το μέλλον της χώρας και η αρνητική ή θετική έκβαση όλων των «καυτών» ζητημάτων όπως η παραμονή στο ευρώ, η αποφυγή της χρεοκοπίας και, εν τέλει, η επιβίωση της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της ευρωπαϊκής ένωσης στην Ελλάδα θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία ανεξάρτητα του νικητή των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Θα

υπάρξει ένα πολύ ξεκάθαρο πρόγραμμα 100 ημερών που αν δεν εφαρμοστεί ακέραιο «το παιχνίδι τελείωσε».
Μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης υποστηρίζει στο Reuters πως «δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολιτικούς», αλλά όλοι γνωρίζουν πως «θα χρειαστεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος μετά τις εκλογές».
Οι παραπάνω «διαρροές» έρχονται επί της ουσίας να επιβεβαιώσουν δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με τα οποία το Βερολίνο παρουσιάζεται να εξετάζει τόσο το ενδεχόμενο χαλάρωσης της λιτότητας στην Ελλάδα («Financial Times Deutschland») όσο και την πιθανότητα ενός νέου, τρίτου πακέτου διάσωσης για τη χώρα μας («Die Zeit»).

Keywords
Τυχαία Θέματα