Η δραχμή και η Εμπορική

Οι επικείμενες εκλογές αναμένεται στο βαθμό που θα καθορίσουν την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ να επιδράσουν αποφασιστικά και στο μέλλον της Εμπορικής Τράπεζας, καθώς όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, μια πιθανή έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη θα σημάνει αυτόματα και την αποχώρηση της μητρικής

Credit Agricole από την Εμπορική.
Σε περίπτωση ελληνικής εξόδου από το ευρώ ο γαλλικός όμιλος θα καταστεί η ξένη τράπεζα με τη μεγαλύτερη ζημιά στην Ελλάδα. Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας περιλαμβάνει στα βιβλία της ελληνικά δάνεια συνολικού ύψους 23 δισ. ευρώ.
«Η έκβαση των ελληνικών εκλογών θα επηρεάσει την απόφαση της Credit Agricole για το αν θα μείνει ή να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε στο Bloomberg ο Ζερόμ Φορνερί, διαχειριστής κεφαλαίων στη γαλλική τράπεζα Martin Maurel, η οποία διαχειρίζεται 8,5 δισ. δολάρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Credit Agricole. «Εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, ποιο είναι το συμφέρον της διατήρησης μιας θυγατρικής εκεί;», συμπλήρωσε.
Η Credit Agricole ενδέχεται να επιχειρήσει να συγχωνεύσει ελληνικά περιουσιακά στοιχεία της με μια τοπική εταιρεία και να αποχωρήσει από την Ελλάδα, αν και η εξεύρεση αγοραστή για την Εμπορική Τράπεζα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, δήλωσε στο Bloomberg ο Τζούλιαν Τσίλινγκουερθ, που βοηθά στη διαχείριση 16 δισ. ευρώ στον οίκο Rathbone Brothers Plc στο Λονδίνο.
«Ενδεχομένως, η Credit Agricole ενδεχομένως να ήθελε να πουλήσει την ελληνική μονάδα, αν έβρισκε κάποιον για να την ξεφορτωθεί», είπε. «Βλέπετε, όμως, κανέναν να ενδιαφέρεται;»
Πηγή: Bloomberg

Αναδημοσίευση:  Ημερησία

Keywords
Τυχαία Θέματα