Alpha bank : οι πιο κρισιμες εκλογες

10:08 15/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 αναμένεται να βγάλει την χώρα από την κρίση και την ύφεση μέσω της συνέχισης της δημοσιονομικής πολιτικής για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και της ταχείας υλοποίησης των διαρθρωτικών...
μεταρρυθμίσεων, και κυρίως των αποκρατικοποιήσεων, αναφέρει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Ήδη,
έχουμε πετύχει μία μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή και έχουμε δρομολογήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές αναπτυξιακού χαρακτήρα. Η Ελλάδα είναι σήμερα σε πολύ καλύτερη μοίρα γιατί έχει το μεγαλύτερο της προσαρμογής πίσω της ενώ έχει εξασφαλίσει και μία άνευ προηγουμένου ελάφρυνση στην εξυπηρέτηση του χρέους, τονίζει η Alpha.

Αντίθετα, άλλες ευρωπαϊκές χώρες έρχονται τώρα αντιμέτωπες με την κρίση και είναι αμφίβολο εάν θα υπάρχουν ανάλογοι πόροι με αυτούς που διατέθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπισή της. Σε κάθε τομέα, η χώρα μας έχει να επιδείξει πρόοδο. Το Μνημόνιο μπορεί να είχε προβλήματα σχεδιασμού και υλοποίησης, με αποτέλεσμα να βυθίσει την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση απ΄ότι ήταν αναγκαίο. Προσαρμογή χωρίς ύφεση, όμως, δεν νοείται.
Keywords
Τυχαία Θέματα