Διαμαρτυρία διοικητικών υπαλλήλων έξω από ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

Συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ βρίσκονται-σύμφωνα με το thestival.gr, 80 περίπου διοικητικοί υπάλληλοι, που εργάζονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενάντια στη διαθεσιμότητα, ενώ έξω από το ΠΑΜΑΚ βρίσκονται περίπου 20.

Σημειωτέων ότι σύμφωνα με ανακοίνωση, κλειστό θα παραμείνει το Πανεπιστήμιο και την ερχόμενη

εβδομάδα, καθότι ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ανακοίνωσε νέα πενθήμερη απεργία.

Σύμφωνα με όσα τόνισαν στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την περασμένη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), το σύνολο των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας είναι 6.239 και όχι 10.200 όπως αρχικά είχε δημοσιοποιηθεί. Το Υπουργείο Παιδείας θέλει να θέσει σε διαθεσιμότητα 1765 από τους 6.239 διοικητικούς υπαλλήλους, δηλαδή το 25% των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι είχαν υποστηρίξει ότι δεν περισσεύει κανείς από τους εργαζομένους, και ότι, μετά την εφεδρεία και την περσινή διαθεσιμότητα, αλλά και τις «αθρόες» συνταξιοδοτήσεις, ήδη «πολλά ιδρύματα υπολειτουργούν».

Όπως ανέφεραν, στο ΑΠΘ 750 διοικητικοί υπάλληλοι εξυπηρετούν 2200 μέλη ΔΕΠ και 70.000 φοιτητές, ενώ στο ΠΑΜΑΚ, οι 154 υπάλληλοι καλύπτουν 181 μέλη ΔΕΠ και 15000 φοιτητές, αλλά και μεταπτυχιακούς. Τέλος, στο ΑΤΕΙΘ οι 153 υπάλληλοι εξυπηρετούν περίπου 21.500 σπουδαστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα