Αποκλειστικό: Τον Γιάννη Ιωαννίδη στηρίζει η ΝΔ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Εντονο παρασκήνιο με την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα

Σε ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα με τη Νέα Δημοκρατία μετά την απόφαση της Συγγρού να μη στηρίξει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ίδιος προσπερνώντας την κομματική επιλογή περί στήριξης του Γιάννη Ιωαννίδη, ανακοίνωσε το μεσημέρι την υποψηφιότητά του.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ

«είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί και επίσημα το όνομα του… κόουτς»!

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούσε ότι η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν ιδανική για το Δήμο της Θεσσαλονίκης, αφού όπως εκτιμούσαν συνεργάτες του πρωθυπουργού και ανώτατα κομματικά στελέχη, ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να κερδίσει τον Γιάννη Μπουτάρη.

Όμως η ΝΔ λογάριαζε χωρίς τον Τζιτζικώστα που αποφάσισε να … ανεξαρτητοποιηθεί και να κατεβεί χωρίς τη συγκατάθεση και στήριξη του κόμματος στην περιφέρεια, ανακοινώνοντας σήμερα το όνομα του ψηφοδελτίου,τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες κια συμβούλους.

Όλα ξεκίνησαν χθες όταν συνεργάτες του πρωθυπουργού κάλεσαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα και του ζήτησαν να μην ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς στη θέση του θα κατέβει ο Γιάννης Ιωαννίδης,.

Στον κ. Τζιτζικώστα πρότειναν να είναι υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε, καθώς αφενός δεν ήταν προετοιμασμένος για τη μάχη του Δήμου Θεσσαλονίκης, αφετέρου διότι για σήμερα το πρωί είχε προγραμματίσει την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα όμως η ΝΔ βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα: ή να υποχωρήσει και να στηρίξει την υποψηφιότητά του και να έχει πιθανότητες να πάρει την Περιφέρεια ή να κατεβάσει άλλον υποψήφιο, να διασπάσει τις δυνάμεις της και να αυξήσει την πιθανότητα ήττας. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως- με τα μέχρι τώρα δεδομένα- η Ν.Δ. θα επιμείνει στην στήριξη του Γιάννη Ιωαννίδη.

Μέσα στην αναταραχή ο πρώην περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος παρά την απαξίωσή του διατηρεί κάποιο εκλογικό κοινό, έχει ταχθεί με τον κ. Τζιτζικώστα. Από την πλευρά του και ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι επίσης εκνευρισμένος.

Να σημειωθεί πως ο κ. Ιωαννίδης πριν λίγες εβδομάδες είχε συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Ιωαννίδης λέει ότι αν είχε συμφωνηθεί εγκαίρως -από τον Οκτώβριο- και είχε προλάβει να προετοιμαστεί, θα μπορούσε να κατέβει απέναντι στον κ. Μπουτάρη. Η εντύπωση που υπήρχε τότε, ήταν ότι θέλει το χρίσμα για τον Δήμο.

Με την καθυστέρηση που υπήρξε όμως, ο ίδιος εκτιμά ότι δεν μπορεί να δώσει με αξιώσεις τη μάχη στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ιωαννίδης στρέφει τα πυρά του εναντίον του γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου. Μόλις πριν από μερικές ημέρες πήγε μάλιστα στη Συγγρού και είχε έντονο διαπληκτισμό με τον Γραμματέα του κόμματος και λέγεται ότι οι φωνές τους ακούγονταν στους διαδρόμους.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης θεωρεί ότι η εμπλοκή δημιουργήθηκε από κακό χειρισμό του κ. Παπαμιμίκου ο οποίος για δικούς του λόγους ήθελε τον κ. Τζιτζικώστα για την περιφέρεια ενώ δεν προωθούσε την δική του υποψηφιότητα για τον Δήμο.

The post Αποκλειστικό: Τον Γιάννη Ιωαννίδη στηρίζει η ΝΔ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Εντονο παρασκήνιο με την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα