Μπουτάρης: Θέλει να ισχύσει ο δακτύλιος και στη Θεσσαλονίκη

Δακτύλιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές θα προτείνει στην επόμενη θητεία του, αν εκλεγεί, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εκτιμά ότι τα αυτοκίνητα στην πόλη είναι πιο πολλά απ΄ αυτά που πραγματικά «χωράει».

Τις προθέσεις του φανέρωσε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την παρουσίαση των εκδηλώσεων για την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»,

την προσεχή Κυριακή που θα πραγματοποιηθούν στο τετράγωνο που περικλείεται από την οδό Εθνικής Αμύνης μέχρι και τη Βενιζέλου και από την Εγνατία μέχρι τη Λ. Νίκης. Ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε και την υπογραφή σύμβασης για τη δημιουργία τεσσάρων νέων λεωφορειολωρίδων στις οδούς Αγγελάκη, Παπαναστασίου, Λ. Στρατού και Γ. Παπανδρέου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι θα πρέπει να διαχωρίζονται από τοιχίο, ώστε να προστατεύονται.

Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες για την παράκτια συγκοινωνία που θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 50.000 άτομα ημερησίως, υπεραμύνθηκε του τραμ τονίζοντας ότι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει άμεσα τις δυτικές συνοικίες, τόνισε ότι το μετρό καρκινοβατεί ελλείψει χρημάτων και κακού σχεδιασμού και ανακοίνωσε πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης των ποδηλατοδρόμων, απορώντας για ακόμη μια φορά για την άρνηση της περιφέρειας για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα