Αθώοι οι 92 αγρότες για τα επεισόδια του ’09 – Ένταση και τραυματισμοί έξω από τα Δικαστήρια (ΦΩΤΟ)

Αθώοι κρίθηκαν οι 92 αγρότες που κάθισαν στο εδώλιο σήμερα, Δευτέρα, για τα επεισόδια του 2009 στο αεροδρόμιο “Ν.Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης, με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Για την εισβολή, κατάληψη και παρακώλυση συγκοινωνιών ο εισαγγελέας πρότεινε να κριθούν όλοι ένοχοι πλην 4 ατόμων. Στους υπολοίπους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή,

σύμφωνα με το flashnews.gr.

Εισβολή αγροτών στο Δικαστικό Μέγαρο

Η δίκη των 92 αγροτών στο Ηράκλειο, ήταν επεισοδιακή με κλίμα έντασης, κινητοποιήσεις αλλά και εισβολή αγροτών στο δικαστικό μέγαρο με αποτέλεσμα τη διακοπή της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά τις 15.00 μια μεγάλη ομάδα αγροτών στην κυριολεξία εισέβαλε στο χώρο των Δικαστηρίων, σπάζοντας την κεντρική πόρτα από τη λεωφόρο Δικαιοσύνης φωνάζοντας να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι, προκαλώντας αναταραχή μεταξύ των παρευρισκομένων ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο των Δικαστηρίων δεν βρισκόταν ιδιαίτερη αστυνομική δύναμη

Στην προσπάθεια των αγροτών να μπουν στο χώρο, τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, κυρίως από σπασμένα τζάμια, ένας αξιωματικός ελαφρά στο χέρι και 2 ειδικοί φρουροί στο πόδι και το μάτι αντίστοιχα.

Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ μέσα στο χώρο των δικαστηρίων παρέμεναν δεκάδες άτομα και η Λ. Δικαιοσύνης ήταν γεμάτη κόσμο… Την ώρα της εισβολής, το Δικαστήριο είχε αποσυρθεί, ωστόσο μερίδα των αγροτών ζητούσε επιτακτικά να μπει στην αίθουσα όπου γίνεται η εκδίκαση και την οποία έχει αποκλείσει μια ομάδα αστυνομικών.

The post Αθώοι οι 92 αγρότες για τα επεισόδια του ’09 – Ένταση και τραυματισμοί έξω από τα Δικαστήρια (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα