Αστυνομική βία στην Τουρκία: Κανόνι νερού εκσφενδονίζει Τουρκάλα δημοσιογράφο στον αέρα! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα βίαια επεισόδια έλαβαν χώρα σήμερα στην Άγκυρα και μάλιστα μπροστά από το κοινοβούλιο, με απερίγραπτες εικόνες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Μάλιστα, σε κάποιες από αυτές απεικονίζεται μια Τουρκάλα δημοσιογράφος να εκσφενδονίζεται στον αέρα από κανόνια νερού και να αιωρείται. Η συγκεκριμένη γυναίκα ονομάζεται Χούσνα Σαρί και εργάζεται στο δίκτυο Ulusal Kanal.

Εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία προς το κτίριο του κοινοβουλίου στην Άγκυρα για να ζητήσουν την απελευθέρωση αξιωματικών

καταδικασμένων για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης και η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού για να τους διαλύσει. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας έπειτα από έκκληση πολλών ενώσεων και στη συνέχεια άρχισαν να κατευθύνονται προς το κτίριο του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

«Ελευθερία στους πατριώτες» και «Όχι στη συνωμοσία» ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι κατήγγειλαν την αντιμετώπιση πολλών εκατοντάδων αξιωματικών, αποστράτων ή εν ενεργεία, μεταξύ των οποίων ένας πρώην αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στους οποίους επιβλήθηκαν το 2012 και το 2013 πολύ βαριές ποινές κάθειρξης σε δύο πολύκροτες υποθέσεις συνωμοσίας εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.

Η σημερινή δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία της Τουρκίας χρησιμοποιεί βίαια μέσα για να διαλύσει διαδηλώσεις. Όταν πριν από κάποιους μήνες ένας αστυνομικός ψέκασε στο πρόσωπο διαδηλώτρια, οι Τούρκοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του Ερντογάν και της αστυνομικής βιαιότητας και η αντίδραση έγινε παλλαϊκή.

The post Αστυνομική βία στην Τουρκία: Κανόνι νερού εκσφενδονίζει Τουρκάλα δημοσιογράφο στον αέρα! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα