Κ. Παπούλιας: Επιδιώκουμε την ενίσχυση των επενδύσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Μάλτας

Επιδιώκουμε την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και Μελιταίους επενδυτές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε επίσημο δείπνο στο οποίο παρευρέθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέττα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της αντιφώνησης του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μάλτας, George Abela, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι «η οικονομική συνεργασία δύναται και οφείλει να αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο των διμερών μας σχέσεων». Μάλιστα, ο Έλληνας Πρόεδρος

της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Μάλτα είναι «μεσογειακοί εταίροι και θαλάσσιες χώρες με μακρά παράδοση σε θέματα ναυτιλίας» και γι’ αυτό στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν στην περιοχή τους.

Έπειτα, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και σημείωσε ότι για την αντιμετώπισή της «οφείλει να υλοποιήσει μια αποτελεσματική και αξιόπιστη πολιτική».

«Οι Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας δοκιμάσθηκαν και εξακολουθούν να δοκιμάζονται. Καθώς προχωρούμε στις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και στη δική σας στήριξη», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

Μάλιστα, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και ζήτησε την αποτελεσματική συνεργασία της Μάλτας για την αντιμετώπισή του.

«Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί για την Ελλάδα, όπως και για την Μάλτα, μείζον εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα. Συνιστά επίσης σοβαρό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Ευελπιστούμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας για την αντιμετώπιση του κοινού αυτού προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπούλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα του Κυπριακού και τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την διαπραγματευτική διαδικασία για μία βιώσιμη και λειτουργική λύση η οποία θα είναι απόλυτα συμβατή με την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους μέλους της ΕΕ.

«Είναι ανεπίτρεπτο ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Κύπρος, να ευρίσκεται υπό καθεστώς εισβολής και παράνομης κατοχής», είπε.

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την εκτίμησή του στη στήριξη της Μάλτας στην Κυπριακή Δημοκρατία. «Αναμένουμε από την Τουρκία να συμβάλλει και αυτή με θετικό τρόπο στην επίλυση του προβλήματος», τόνισε.

The post Κ. Παπούλιας: Επιδιώκουμε την ενίσχυση των επενδύσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Μάλτας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα