Γ. Ντάισελμπλουμ: Οι τράπεζες που θα αποτύχουν στους ελέγχους θα πρέπει να κλείσουν

Οι τράπεζες που θα αποτύχουν στους φετινούς πανευρωπαϊκούς ελέγχους (τα λεγόμενα stress-tests) θα πρέπει να κλείσουν, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρεται στην αξιολόγηση που θα διενεργήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να διαπιστώσει την «υγεία» των

130 μεγάλων τραπεζών στις 18 χώρες του ευρώ, πριν αναλάβει τα εποπτικά της καθήκοντα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Ικανοποιήθηκα ιδιαίτερα από τα λόγια της Daniele Nouy ότι τις τράπεζες που θα βγουν σε πολύ κακή κατάσταση θα πρέπει απλά να τις κλείσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Αυτό που ήθελε να πει είναι ότι θα το κάνουμε με τον σκληρό τρόπο. Και αυτό είναι το μήνυμα που χρειαζόμαστε όλοι μας – οι τράπεζες χρειάζονται αυτό το μήνυμα, οι χρηματοοικονομικές αγορές χρειάζονται αυτό το μήνυμα και οι πολίτες στην Ευρώπη χρειάζεται να πάρουν αυτό το μήνυμα» συνέχισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Δήλωσε ακόμη ότι είναι σημαντικό για την Ευρωζώνη να επιδιορθώσει γρήγορα τις τράπεζες της καθώς είναι κρίσιμες για την οικονομική ανάκαμψη, προσθέτοντας ότι οι τράπεζες έχουν ήδη αναλάβει δράση χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

«Δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα της αξιολόγησης αλλά μια λογική τράπεζα δεν θα κάτσει να περιμένει το αποτέλεσμα. Θα σκεφτεί πώς μπορεί να λύσει τα προβλήματα και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει αυτή την ώρα», είπε.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε επίσης ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το πώς θα γίνεται η εξυγίανση των τραπεζών και πώς θα καλύπτεται το κόστος είναι ακόμα πιο σημαντική ενόψει των ευρωεκλογών, καθώς τα κόμματα των ευρωσκεπτικιστών κερδίζουν έδαφος.

«Ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα, θέλουν να δουν ότι αυτό που κάνουμε στην Ευρώπη υπηρετεί έναν καλό σκοπό. Η δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης ώστε οι τράπεζες να στηρίζουν και πάλι την οικονομία, αντί για το αντίθετο, αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που ο κόσμος θέλει να δει» κατέληξε ο επικεφαλής του Eurogroup.

The post Γ. Ντάισελμπλουμ: Οι τράπεζες που θα αποτύχουν στους ελέγχους θα πρέπει να κλείσουν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα